Τετάρτη 15 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Κλασικοί» και ρομαντικοί ήχοι

Η Ελλη Πασπαλά στη σκηνή «Αθηνά» το ερχόμενο τριήμερο
Η Ελλη Πασπαλά στη σκηνή «Αθηνά» το ερχόμενο τριήμερο
Την Ελλη Πασπαλά φιλοξενεί αύριο, την Παρασκευή και το Σάββατο η μουσική σκηνή «Αθηνά» (Λεωφ. Ποσειδώνος 3, Μοσχάτο). Η γνωστή ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει τραγούδια δικά της και άλλων έχοντας μαζί της τον Ντέιβιντ Λιντς (σαξόφωνο, κρουστά, φλάουτο) και τον Σταύρο Λιάντσια (κιθάρα, πιάνο). Οι εμφανίσεις επαναλαμβάνονται στις 27, 28 και 29 Μάρτη.

  • «Δίχως στεγανά και ετικέτες με μοναδικό γνώμονα το καλό ελληνικό τραγούδι» η Ελένη Βιτάλη εμφανίζεται από αύριο στο «Αερικό» (Αγαθάρχου 6, Ψυρρή), μαζί με το μουσικό σχήμα «Οκτάβα».
  • Μουσικά θέματα από τις ταινίες του Πίτερ Γκρίναγουέι και συνθέσεις Φίλιπ Γκλας, Αντζελο Μπανταλαμέντι, Τζον Ρόμελμαν και άλλων παρουσιάζει το συγκρότημα «8 1/1», σήμερα (10μμ) στο μουσικό χώρο «Πινακοθήκη» (Αγίας Θέκλας 5, Ψυρρή). Αύριο στον ίδιο χώρο το συγκρότημα «Πότες» κάνει ένα μουσικό - ποιητικό αφιέρωμα στο στιχουργό Ηλία Κατσούλη.
  • Ενας πρωτότυπος συνδυασμός βιολιού και κιθάρας σε μουσικές από τη Λατινική Αμερική είναι το θέμα της αποψινής (8.30μμ) συναυλίας στο Ατενέουμ (Αδριανού 3, Θησείο). Βραζιλιάνικους ρυθμούς, τανγκό και μελωδίες των Ανδεων θα ερμηνεύσουν ο Αλέξανδρος Μάτο (βιολί) και ο Μιχάλης Λαδένης (κιθάρα).
  • Εργα Μ. Οικονόμου, Θ. Μικρούτσικου, Γ. Ζερβού, Α. Κέρνις, Λ. Λάνζα και Μπ. Κόμπλενζ παρουσιάζει αύριο (8.30μμ), στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16), το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Ιάκωβου Κονιτόπουλου.
  • Η φλαουτίστα Λιάνα Παπαστεφάνου και ο πιανίστας Μανώλης Παπασηφάκις συμπράττουν σήμερα (8.30μμ), στην Αίθουσα Συναυλιών «Φίλιππος Νάκας» (Ιπποκράτους 41). Θα ερμηνεύσουν έργα της προκλασικής εποχής των Μαρτσέλο, Τέλεμαν, Μπαχ και Κλοντ Μπολίνγκ.

Στο «Σταυρό του Νότου» (Φραντζή και Θαρύππου 37, Ν. Κόσμος) εμφανίζεται το συγκρότημα «Υπόγεια Ρεύματα » στις 21 και 28 Μάρτη με νέα και παλιότερα τραγούδια του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ