Τετάρτη 15 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βιβλιοπαρουσιάσεις
  • Ο «Εξάντας» παρουσίασε χτες το αρχαιολογικού και γλωσσικού ενδιαφέροντος βιβλίου του γνωστού σκηνοθέτη Ροβύρου Μανθούλη «Αρχαίο ερωτικό και συμποσιακό λεξιλόγιο». Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια καταγραφής σχετικού λεξιλογίου, με πρόλογο του φιλολόγου και κριτικού θεάτρου Κώστα Γεωργουσόπουλου.
  • Τα «Ελληνικά Γράμματα» παρουσίασαν χτες το χρήσιμο για τους σπουδαστές πιάνου βιβλίο της μουσικοκριτικού και μουσικολόγου Λιάνας Ρουσσιάνου - Πιπεράκη «Η τεχνική του πιάνου με το σύστημα Λουρουπού».Για το βιβλίο μίλησαν οι Μανώλης Φραγκιαδάκης, Νίκος Δοντάς και η συγγραφέας.
  • Το «Προσκήνιο» αύριο (8μμ) στο «Βιβλιορυθμό» (Ζωοδ. Πηγής 18) θα παρουσιάσει τη μελέτη του Βασίλη Γεωργιάδη «Κωνσταντίνος Π. Καβάφης - Ταξίδι στο πάθος». Θα μιλήσουν ο συγγραφέας - εκδότης Γιώργος Χρονάς και η γλύπτρια Ασπασία Παπαδοπεράκη. Θα διαβάσει ο Τίτος Βανδής.
  • Η Ελληνική Εταιρεία Συγκριτικής Εκπαίδευσης, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος, η ΟΛΜΕ και οι εκδόσεις «Γκούντεμπεργκ» στις 17/3 (8μμ) στη «Στοά του Βιβλίου» θα παρουσιάσουν τον τιμητικό τόμο για τον Ανδρέα Καζαμία «Ιστορικο-συγκριτικές προσεγγίσεις», σε επιμέλεια του πανεπιστημιακού καθηγητή Σήφη Μπουζάκη. Θα μιλήσουν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές Ρόλαντ Πόλστον, Δημήτρης Ματθαίου, Ιωάννης Παναγιωτάκης. Θα προλογίσουν οι Μιχάλης Κασσωτάκης, Αθανάσιος Παπάς.
  • Ο «Κέδρος» παρουσιάζει σήμερα (7.30μμ) στη «Γωνιά του Βιβλίου» (Αγ. Φανουρίου και Φαιάκων 1-5) το μυθιστόρημα του Αρη Σφακιανάκη «Δεν ήξερες... δε ρώταγες». Επίσης στις 17/3 (8μμ) στο «Βιβλιοπωλείο» (Σκρα 97-99, Καλλιθέα) το νέο μυθιστόρημα του Κώστα Μουρσελά «Κλειστόν λόγω μελαγχολίας». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Γιάννης Κοντός και Γιάννης Χρυσούλης.
  • Οι εκδόσεις «Μπάστα» στις 20/3 (8μμ) στη «Στοά του Βιβλίου» θα παρουσιάσουν το πολύτιμο για την ιστοριογραφία του νεοελληνικού θεάτρου βιβλίο του Διονύση Ν. Μουσμούτη «Το Θέατρο στην πόλη της Ζακύνθου (1901-1915)».Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Κώστας Ασημακόπουλος, Νικίας Λούντζης, Διονύσης Βίτσος. Θα διαβάσει η Τζένη Ρουσσέα.
  • Στο «Κέντρο Λόγου και Τέχνης 104» (Θεμιστοκλέους 104) οι εκδόσεις Καστανιώτη στις 20/3 (8μμ) θα παρουσιάσουν το βιβλίο της Χριστίνας Αντωνοπούλου «Κοινωνικοί ρόλοι των δύο φύλων». Θα μιλήσουν οι Αριστομένης Τσολάκης, Μαρία Δεληβάνη, Αργυρώ Μαντόγλου, Τάκης Παππάς.
  • Οι εκδόσεις Καλέντη στις 23/3 (8μμ) στο βιβλιοπωλείο Τσαμαντάνη (Καραολή Δημητρίου 32, Πειραιάς) θα παρουσιάσουν το μυθιστόρημα της Αλκυόνης Παπαδάκη «Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα». Θα μιλήσει η Εύα Καραμολένκο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ