Σάββατο 19 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κινδυνεύουν πολύτιμες αρχαιότητες

Το θέμα της ύπαρξης ιδιαίτερα αξιόλογων αρχαίων ευρημάτων στο οικοδομικό τετράγωνο των οδών Καραολή και Δημητρίου και Καραΐσκου, στον Πειραιά, έφερε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης ο Κώστας Τζατζάνης, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση». Ζήτησε, μάλιστα, από το δήμαρχο να απαιτήσει ενημέρωση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία για τη σπουδαιότητα των αρχαιολογικών ευρημάτων και στη συνέχεια να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζουμε ότι τα αρχαία βρέθηκαν πριν έξι χρόνια στο οικόπεδο, μετά από οικοδομική άδεια για ανέγερση κτιρίου. Η Αρχαιολογική Υπηρεσία σταμάτησε τις εργασίες και από τότε το οικόπεδο παραμένει περιφραγμένο, χωρίς όμως να έχει γνωστοποιηθεί η αξία των ευρημάτων και τα σχέδια για τη διάσωσή τους.

Τέλος, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε να δημιουργήσει Δημοτική Επιχείρηση, η οποία θα αναλαμβάνει την εκτέλεση δημοτικών έργων. Την απόφαση αυτή καταψήφισε ο Κώστας Τζατζάνης, χαρακτηρίζοντάς την «οχετό ρουσφετολογικών προσλήψεων και αδιαφανών διαδικασιών στις εκτελέσεις των έργων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ