Σάββατο 19 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Την «εντατική, διαφανή και υπεύθυνη» παρακολούθηση των κρουσμάτων του σοβαρού αναπνευστικού συνδρόμου αποφάσισαν χτες σε έκτακτη σύσκεψη ανώτεροι Κινέζοι αξιωματούχοι παρουσία του Προέδρου Χου Ζιντάο. Οι κινεζικές αρχές εξέφρασαν παράλληλα φόβο για νέα σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στο Πεκίνο. Διεθνώς, οι νεκροί του συνδρόμου ανέρχονται σε τουλάχιστον 171 και 3.050 ασθενείς.

ΓΚΡΟΖΝΙ.-- Ενας αξιωματούχος της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας σκοτώθηκε και άλλοι τρεις συνάδελφοί του τραυματίστηκαν χτες μετά από έκρηξη νάρκης που είχε τοποθετηθεί σε περιοχή της περιφέρειας της τσετσενικής πρωτεύουσας. Σε άλλο περιστατικό, κατά την επίθεση Τσετσένων αυτονομιστών σκοτώθηκαν έξι Ρώσοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 13.

ΝΤΕΝΒΕΡ.-- Μετά από αγωγή της Ενωσης Αμερικανικών Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) κατά της αστυνομίας του Ντένβερ, ο εισαγγελέας της περιοχής ζήτησε τον άμεσο τερματισμό του ηλεκτρονικού φακελώματος και συστηματικής αστυνομικής παρακολούθησης άνω των 3.400 Αμερικανών πολιτών (ανάμεσά τους αριστεροί διαδηλωτές, ακτιβιστές, έως ρωμαιοκαθολικές καλόγριες...).

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Στην ασυνήθιστη ζέστη και ξηρασία της φετινής άνοιξης στη Βρετανία αποδίδουν οι αρχές την εκδήλωση μεγάλων πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις σε Σκοτία, Νότια Ουαλία και Ντόρσετ. Λόγω των πυρκαγιών εκκενώθηκαν τα σπίτια δεκάδων Βρετανών.

ΣΚΟΠΙΑ.-- Την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, της πάταξης του εγκλήματος και της διαφθοράς εξέτασαν χτες κατά τη συνάντησή τους στα Σκόπια οι πρωθυπουργοί της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, και Βουλγαρίας, Συμεών Σαξκομπουργκόφσκι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ