Πέμπτη 24 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-1
«Πέταξε» για τελικό

Επαναλαμβάνοντας αυτό που έκανε λίγους μήνες πριν για το πρωτάθλημα, να περάσει δηλαδή νικηφόρα από τη Φιλαδέλφεια, ο ΠΑΟΚ απέκτησε από χτες ένα ισχυρό προβάδισμα όσον αφορά την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παίζοντας περισσότερο έξυπνα επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ εκτός έδρας και έτσι με δεδομένο και τη ρεβάνς στην Τούμπα γίνεται το πρώτο φαβορί προκειμένου να σφραγίσει το εισιτήριο για τον τελικό. Αντίθετα για τους «κιτρινόμαυρους» τα πράγματα είναι πλέον δύσκολα, αφού δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα έδρας. Και μάλλον όπως έπαιξαν χτες δε θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που έδειχνε τον τελευταίο καιρό. Μπορεί να ξεκίνησαν καλύτερα από τους αντιπάλους τους, όμως δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τα λάθη της άμυνας του ΠΑΟΚ στο πρώτο εικοσάλεπτο. Ο Ιβιτς πέτυχε ένα τέρμα στο 25` αλλά ακυρώθηκε σαν επιθετικό φάουλ από τον Μποροβήλο. Λίγο αργότερα όμως το γκολ του Γιασεμάκη στο 41` που ξεκίνησε όμως από φάουλ του Κουκιέλκα στον Τσάρτα, άλλαξε τις ισορροπίες στον αγώνα. Ο Αγγελος Αναστασιάδης εφαρμόζοντας διπλή ζώνη άμυνας στο Β` μέρος εγκλώβισε την επίθεση της ΑΕΚ που παρά την ενίσχυσή της με την παρουσία του Ναλιτζή αρχικά αλλά και των Σεντένο - Μαλαδένη αργότερα, δεν επέφερε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Κάποιες ευκαιρίες χάθηκαν με τον Ιβιτς και τον Ναλιτζή αλλά και ο ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις θα μπορούσε να πάρει το κάτι περισσότερο αν ο Οκκάς δεν αστοχούσε από πλεονεκτική θέση.

ΑΕΚ: Χιώτης, Κασάπης, Ράιτ, Καψής, Μπορμπόκης, Κατσουράνης, Ζαγοράκης (70' Μαλαδένης), Γεωργάτος, Τσάρτας (70' Σεντένο), Λάκης (56' Ναλιτζής), Ιβιτς.

ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Κουτσόπουλος (54' Εγκωμίτης), Αμπονσά, Νάστος, Κούτσης (68' Μάρκος), Χασιώτης, Κουκιέλκα, Καφές, Γεωργιάδης, Γιασεμάκης (78' Σαλπιγγίδης), Οκκάς.


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ