Παρασκευή 25 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Συμφωνούν... διαφωνώντας

Αισιοδοξία σίγουρα υπάρχει. Είτε συγκρατημένη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Εδουάρδο Πορτέλα είτε κάπως πιο διάχυτη στις δηλώσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Ομως υπάρχει και κάτι άλλο. Οι διαφωνίες. Και αυτές μάλλον δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Οπως και να έχουν τα πράγματα, ο δρόμος για μια συμφωνία ΦΙΜΠΑ - ΟΥΛΕΜΠ είναι ακόμα μακρύς. Ο Πορτέλα από μεριάς της Λίγκας των ομάδων εμφανίστηκε συγκρατημένος όσον αφορά την πρόοδο των συζητήσεων. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γιώργος Βασιλακόπουλος έδειξε να τα βλέπει τα πράγματα πιο αισιόδοξα. «Εχουμε κάποιες διαφωνίες, για τις οποίες προς το παρόν δεν έχουμε βρει λύση, όμως πιστεύω πως τελικά δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Είμαι αισιόδοξος και θεωρώ πως η συμφωνία μας θα είναι οριστική και θα έχει υπογραφεί μέχρι το τέλος Μάη. Είναι σημαντικό να συμβεί αυτό» τόνισε ο Ελληνας παράγοντας.

Πάντως, σε δύο βασικά ζητήματα προς το παρόν δεν υπάρχει πορεία σύγκλισης απόψεων. Αυτά είναι το καλεντάρι και η τύχη του ΟΥΛΕΜΠ ΚΑΠ. Οσον αφορά το καλεντάρι, η διαφορά είναι ένας μήνας αφού η Λίγκα ζητά για την Ευρωλίγκα περίοδο εννέα μηνών, όμως η ΦΙΜΠΑ αντιπροτείνει οκτώ μήνες, καθότι τον Σεπτέμβρη τον έχει αφιερώσει στις διοργανώσεις των Εθνικών ομάδων, που θα αλλάξουν μορφή από τη στιγμή που αποφασίστηκε να καταργηθούν οι προκριματικοί αγώνες μεσούσης της σεζόν. Οσον αφορά στην έτερη, αρχικά επρόκειτο να το διοργανώσει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία η οποία όμως φαίνεται πως αντιμετωπίζει πρόβλημα κυρίως στην εξεύρεση χορηγών και δεν το θέλει ενώ η ΟΥΛΕΜΠ επιθυμεί τη συνέχισή του.

Για άλλη μια φορά λοιπόν οι μεγαλοπαράγοντες του ευρωπαϊκού μπάσκετ μπαίνουν σε ένα δρόμο συζητήσεων και διαφωνιών. Η απορία βέβαια είναι πότε το δύσμοιρο το μπάσκετ θα βρει το δικό του δρόμο για να βγει από το τούνελ στο οποίοι οι ίδιοι το έχουν βάλει....


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ