Παρασκευή 25 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Ποδοσφαιρική πανδαισία

Σπουδαία ματς έγιναν σε Μάντσεστερ και Μιλάνο. Συμπλήρωσαν την τετράδα των ημιτελικών Ρεάλ και Μίλαν

Ο Ρονάλντο πέτυχε χατ-τρικ στο Μάντσεστερ

Sportidea

Ο Ρονάλντο πέτυχε χατ-τρικ στο Μάντσεστερ
Η επιστροφή των... Ιταλών. Κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ όπου μπαίνοντας πλέον στην τελική του ευθεία οι «Ατζούρι» έχουν σίγουρα τα πρωτεία. Τρεις ομάδες Ιντερ, Μίλαν και Γιουβέντους δίνουν την παρουσία τους στην τετράδα που συμπληρώνει η Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα η τύχη τους έφερε ώστε ο ένας ημιτελικός να είναι υπόθεση μιας πόλης αφού Ιντερ και Μίλαν θα διεκδικήσουν μια θέση... στον ήλιο. Από την άλλη, η Γιουβέντους θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρεάλ προκειμένου να κάνει τον τελικό ιταλική υπόθεση.

Κατά τα αλλά βέβαια, η ποδοσφαιρική Ευρώπη ακόμα έχει μείνει στη βραδιά της Τετάρτης όπου ομολογουμένως παρακολούθησε τα πιο σπουδαία παιχνίδια μέχρις στιγμής στη διοργάνωση. Η νίκη έστω και άνευ ουσίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 4-3 και η επικράτηση της Μίλαν επί τους Αγιαξ με 3-2 έμελλε να γίνουν πραγματικότητα μετά από συγκλονιστικά παιχνίδια.

Στο «Ολντ Τράφορντ» με τον Ρονάλντο να θυμίζει κατά πολύ τον παλιό καλό του εαυτό προηγήθηκε τρεις φορές χάρις στα γκολ του Βραζιλιάνου (12` 50` 59`). Από την άλλη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την είσοδο του Μπέκαμ στον αγώνα προσπάθησε να ανατρέψει τα διαγραφόμενα, αφού ο Αγγλος διεθνής στη μισή ώρα που αγωνίστηκε πέτυχε δυο γκολ. Προηγουμένως για τους «μπέμπηδες» είχε ισοφαρίσει το σκορ σε 1-1 ο Φαν Νιστερλόι ενώ δέχτηκε και... δώρο από αυτογκόλ του Ελγκέρα. Η νίκη χάρις στο δεύτερο γκολ του Μπέκαμ ήρθε αλλά τα πάντα είχαν χαθεί για την πρόκριση.

Στο Μιλάνο ο Τόμανσον αποδείχτηκε η χρυσή αλλαγή του Κάρλος Αντζελότι αφού μπαίνοντας στα τελευταία 10` του αγώνα πέτυχε στις καθυστερήσεις το νικητήριο γκολ της Μίλαν επί του Αγιαξ και χάρισε την πρόκριση στους «ροσονέρι». Πριν από αυτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 30`όταν ο Ρουί Κόστα «έψαξε» το Σεβτσένκο, η μπάλα κόντραρε και βρέθηκε στον Ιντζάγκι ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-0. Ο Αγιαξ ισοφάρισε στο 63` με τον Λιτμάνεν, αλλά πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των Ολλανδών, ο Σεβτσένκο έγραψε το 2-1 δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στη Μίλαν. Στο 78' ο Πίενααρ ισοφάρισε και πάλι για τον Αγιαξ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ