Σάββατο 26 Απρίλη 2003 - Κυριακή 27 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2003
Δυναμικά για τον ενωτικό ταξικό γιορτασμό

Στο Πεδίον του Αρεως, στις 10 το πρωί, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ. Πενήντα πέντε συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Με περιοδείες, εξορμήσεις και εκδηλώσεις στους χώρους δουλιάς, οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου έδωσαν και δίνουν τη μάχη για την επιτυχία του ταξικού, μαχητικού, γιορτασμού της Πρωτομαγιάς. Στην Αθήνα, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στο Πεδίον του Αρεως στις 10 το πρωί και θα ακολουθήσει πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ, διά μέσου της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Στον Πειραιά, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στην πλατεία Κοραή. Στη Θεσσαλονίκη 10 π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου. Στην Πάτρα 10 π.μ. στο βρετανικό προξενείο. Στη Λάρισα 10 π.μ. κεντρική πλατεία. Στα Γιάννενα 10 π.μ. Δημαρχείο. Στο Ηράκλειο Κρήτης 10 π.μ. πλατεία Λιονταριών, ενώ συνολικά έχουν ανακοινωθεί 55 συγκεντρώσεις σ' όλη την Ελλάδα.

Η πρωτομαγιάτικη απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ αποτελεί έναν ακόμα αγωνιστικό σταθμό για την ένταση των προσπαθειών συσπείρωσης των εργαζομένων στα συνδικάτα και ενδυνάμωσης του ταξικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Οι στόχοι αυτοί αποκτούν όλο και περισσότερο επιτακτικό χαρακτήρα, καθώς εργαζόμενοι και λαοί δέχονται τα συνεχή πυρά της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και βιώνουν καθημερινά την εντεινόμενη επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου και των κυβερνήσεων των χωρών τους. Στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν, ήδη, επιβάλει σε βάθος την αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και προωθούν την πλήρη εμπορευματοποίηση αναγκαίων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών (π.χ. Υγεία, Παιδεία).

Στην κατάσταση αυτή, η εργατική τάξη μόνο ένα δρόμο έχει: Να απορρίψει τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και κάθε «κοινωνικό διάλογο», που οδηγεί στην υποταγή και το συμβιβασμό. Να προχωρήσει στην οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα της, στη γραμμή της σύγκρουσης και της ρήξης με τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές και τους εκφραστές τους. Οχι μόνο για να υπερασπίσει τα δικαιώματα που θέλουν να της αφαιρέσουν, αλλά για να προχωρήσει στη διεκδίκηση και απόκτηση νέων δικαιωμάτων, τέτοιων που θα είναι ικανά να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής και λαϊκής οικογένειας.

Γι' αυτό η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να στείλει βροντερό μήνυμα κλιμάκωσης του ταξικού ενωτικού αγώνα. Ενός αγώνα, που η ενότητά του θα έχει ως περιεχόμενο την πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Ενός αγώνα, που η δυναμική του θα αλλάξει τους συσχετισμούς δύναμης και θα καταδικάζει στην πράξη κόμματα και συνδικαλιστικές παρατάξεις που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Γιατί, όπως αναφέρει και στην πρωτομαγιάτικη προκήρυξή του το ΠΑΜΕ: «Οσο αδυνατίζουν οι φορείς της αντιλαϊκής πολιτικής, τόσο η εργατική τάξη θα παλεύει από καλύτερες θέσεις και ο αγώνας της θα είναι πιο αποτελεσματικός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ