Παρασκευή 2 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Ξανά... διπρόσωπη

Για έναν ακόμα αγώνα η Εθνική, που ταλαιπωρήθηκε κατά την επιστροφή λόγω καθυστέρησης του σλοβενικού αεροπλάνου, υποδύθηκε με... προσήλωση το χαρακτήρα της γνωστής ταινίας «Δόκτωρ Τζέκιλ, μίστερ Χάιντ». Στο 2-2 (13' Ζίλαρντ, 86' Νέμεθ - 12' πεν. Τσάρτας, 77' Χούτος) με τη Σλοβακία οι «γαλανόλευκοι» έδειξαν δύο αγωνιστικά πρόσωπα. Η επίθεση πήγαινε αρκετά καλά, η άμυνα το αντίθετο... Γενικά η ελληνική ομάδα «ξεχείλιζε» από αντιθέσεις. Πότε απέδιδε πολύ καλό ποδόσφαιρο και πότε έμοιαζε ένα απαίδευτο συνονθύλευμα. Αυτό βέβαια δε σχετίζεται με το σκορ, αφού το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Και δοκάρι είχε με το Δέλλα και χαμένο πέναλτι με τον Μπασινά, μια... ανάσα πριν τη λήξη. Ομως το ζητούμενο του φιλικού δεν ήταν τόσο το αποτέλεσμα όσο ο βαθμός ετοιμότητας, ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων με Ισπανία, Ουκρανία για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Και τα συμπεράσματα μάλλον είναι διφορούμενα.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Ρεχάγκελ: «Στο 1-1, μπορώ να πω ότι οι παίκτες μας έπαιξαν μπάλα με τη... χολή μου. Κάναμε πολλά ατομικά λάθη... Είμαι ευχαριστημένος γενικά, όχι όμως και σε ορισμένες στιγμές του ματς. Ξεκίνησα με αυτή τη σύνθεση γιατί ήθελα να δοκιμάσω κάποια καινούρια πράγματα. Ο Νταμπίζας έπαθε λουμπάγκο, αλλά και καλά να ήταν πάλι δε θα τον ξεκινούσα, γιατί έπρεπε να δούμε αυτά που θέλαμε. Σέβομαι το γεγονός ότι τα παιδιά δείχνουν διάθεση για την Εθνική, παρότι έχουν μπροστά τους δύσκολα παιχνίδια με τις ομάδες τους για το πρωτάθλημα. Ωστόσο, όταν φτάνεις εκεί τα ματς, πρέπει να τα παίρνεις κιόλας».

Ο Δέλλας ανέφερε: «Παρά το κακό γήπεδο, προσπαθήσαμε συνολικά για τη νίκη, όμως κάποια λάθη μας έφεραν στο "Χ". Είμαστε σε καλό δρόμο. Θεωρώ "κλειδί" το ματς με την Ισπανία, γιατί σε αυτό με την Ουκρανία, η νίκη είναι για μας μονόδρομος». Από τους γηπεδούχους ο Γιανότσκο, που έχει θητεύσει στην Ξάνθη, είπε: «Το ισόπαλο αποτέλεσμα σε αυτό το κακό τερέν είναι δίκαιο. Περίμενα περισσότερα από την ελληνική ομάδα, ωστόσο, πιστεύω ότι αν οι Ελληνες ποδοσφαιριστές παίξουν για την Εθνική τους, μπορούν να πάρουν την πρόκριση στα τελικά του πανευρωπαϊκού, γιατί έχουν δυνατότητες».

Ισόπαλος, αλλά με 1-1, ολοκληρώθηκε και ο αντίστοιχος αγώνας, σ' επίπεδο Ελπίδων. Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Σέστακ στο 18', μετά από κεφαλιά - γύρισμα του Αντιτς και αδράνεια της ελληνικής άμυνας, ενώ για την Εθνική μας ισοφάρισε ο Αγρίτης στο 42', με όμορφο πλασέ, αφού εκμεταλλεύτηκε λάθος συνεννόηση των Σλοβάκων. Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Στέλιος Μανωλάς, δήλωσε: «Το παιχνίδι δεν ήταν καλό, κάτι για το οποίο φταίει σε μεγάλο βαθμό ο κακός αγωνιστικός χώρος. Τα παιδιά φάνηκαν λίγο κουρασμένα, ίσως και λόγω των εορτών. Σήμερα δοκιμάσαμε κάποια πράγματα στην άμυνα, γιατί ο Κουλουχέρης δεν παίζει με την Ισπανία. Η ομάδα έχει δείξει ότι δύσκολα χάνει κι αυτό είναι πολύ θετικό. Οσον αφορά τον τραυματισμό του Δέντσα, δεν έχει κάτι σοβαρό. Το χτύπημα είναι περισσότερο επιπόλαιο από ό,τι αρχικά φάνηκε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ