Παρασκευή 2 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Αγκαλιά με τον τίτλο

Παράσταση για ένα ρόλο ήταν ο δεύτερος τελικός της Α1 ανδρών του πόλο. Το μοναδικό - και πρωταγωνιστικό - ρόλο «έπαιξε» ο Ολυμπιακός, που νίκησε σε ρυθμούς περιπάτου τη Βουλιαγμένη με 9-5, ζευγαρώνοντας τις νίκες του (2-0) στη σειρά και πλέον θα κυνηγήσει την 3η και φαρμακερή σήμερα (19.00) μέσα στο κολυμβητήριο του Λαιμού, για να κατακτήσει και το φετινό πρωτάθλημα και να πανηγυρίσει το νταμπλ. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πως διαθέτουν κλάση και καρδιά πρωταθλητή, μη επιτρέποντας σε κανένα σημείο του δεύτερου τελικού τη Βουλιαγμένη να απειλήσει. Αν οι «μπέμπηδες» πάρουν τη νίκη, θα μειώσουν σε 2-1 και θα... στείλουν τη σειρά σε 4ο τελικό που θα διεξαχθεί στο κολυμβητήριο του Πειραιά.

Το 0-1 από το γκολ του Σάντα στο ξεκίνημα του αγώνα δεν προϊδέαζε σε καμία περίπτωση για την άνετη επικράτηση των «ερυθρολεύκων». Ολοι περίμεναν ένα ντέρμπι, όπως και οι οπαδοί των δύο ομάδων, που - δυστυχώς - έδωσαν τη δική τους «μάχη», καθώς επιδόθηκαν σε έκτροπα κατά τη διάρκεια του πρώτου 9λεπτου. Την ώρα που οι οπαδοί έπαιζαν ξύλο στις εξέδρες, στην πισίνα ξεκινούσε η καθολική επικράτηση του Ολυμπιακού. Θωμάκος και Καλακόνας ευστόχησαν σε πέναλτι που εκτέλεσαν δίνοντας προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Ενα προβάδισμα που όχι μόνο διατήρησε η ομάδα του Ζόλταν Κάσας, αλλά διεύρυνε, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη.

Στο τρίτο εννιάλεπτο, ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός. Εφτασε να προηγείται ακόμη και 8-3 των «μπέμπηδων», που έμοιαζαν ανήμποροι να αντιδράσουν. Από κάποιο σημείο και μετά πάντως, ακόμη και οι παίκτες της Βουλιαγμένης φάνηκε να αποδέχονται την ήττα τους.

Τα εννιάλεπτα: 2-1, 3-2, 3-1, 1-1.

Ολυμπιακός (Ζόλταν Κάσας): Θωμάκος 3, Χάμπερτ 2, Καλακόνας 2, Χατζηθεοδώρου, Πλατανίτης.

Βουλιαγμένη (Βαγγέλης Ρούπακας): Σάντα, Γ. Αφρουδάκης, Χρ. Αφρουδάκης, Μάζης, Τσίκλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ