Σάββατο 3 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
Υψηλής ποιότητας «Ταινιόραμα»

"Πολίτης Κέιν" του Ορσον Ουέλς
Από το «φιλμ νουάρ» μέχρι το Λαρς Φον Τρίερ και από τη «νουβέλ βαγκ» μέχρι τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ, το 14ο Ταινιόραμα στον κινηματογράφο «Αττικα» (πλατεία Αμερικής) προσφέρει και φέτος μια μεγάλη «γκάμα» επιλογών στους φίλους του καλού κινηματογράφου.

Η διοργάνωση ξεκίνησε χτες, ολοκληρώνεται στις 25/5 και περιλαμβάνει 96 ταινίες χωρισμένες σε 24 ενότητες. Σήμερα προβάλλεται η ενότητα «Κλασικά αριστουργήματα» που περιλαμβάνει τις ταινίες: «Λεωφορείο ο πόθος» και «Το λιμάνι της αγωνίας» του Ελία Καζάν, «Πολίτης Κέιν» του Ορσον Ουέλς και «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» του Τζ. Μάνκιεβιτς. Αύριο «Νουάρ εκδοχές»: «Λαντάνα» του Ρατ Λόρενς, «Το τελευταίο ατού» του Μπίλι Γουάιλντερ, «Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές» του Μπομπ Ράφελσον, «Isomnia - Φόνος στην ομίχλη» του Ερικ Σλότσκεμπεργκ. Τη Δευτέρα 5/5 «Ραντεβού με τον Σαίξπηρ»: «Οθέλος» του Ορσον Ουέλς, «Ο θρόνος του αίματος» του Ακίρα Κουροσάβα, «Φάλσταφ» του Ορσον Ουέλς, «Αμλετ» του Λόρενς Ολίβιε. 6/5 «Ο έρωτας σε υπέρβαση»: «Κάμα Σούτρα» της Μϊρα Νάιρ, «Η αυτοκρατορία του πάθους» του Ναγκίσα Οσίμα, «Ο ποταμός του έρωτα» του Λου Γε, «Οι πέντε αισθήσεις» του Τζέρεμι Ποντέσουα. 7/5 «Ανεξάρτητος αμερικανικός κινηματογράφος»: «Αναμείνατε στο ακουστικό σας» του Χαλ Σάλουιν, «Το κουκλόσπιτο» του Τοντ Σόλονς, «Η ιστορία της Σου» του Εϊμος Κόλεκ, «Simple men» του Χαλ Χάρτλεϊ. 8/5 αφιέρωμα στον Ατομ Εγκογιάν με τίτλο «Ο ψυχογράφος των εικόνων»: «Family viewing», «The Adjuster», «Το γλυκό πεπρωμένο», «Αραράτ».

"Ο θρόνος του αίματος" του Ακίρα Κουροσάβα
Οι προβολές αρχίζουν καθημερινά στις 5 μ.μ. και η γενική είσοδος για τέσσερις ταινίες είναι 6,60 ευρώ. Κυκλοφορεί και κάρτα διαρκείας για όλες τις ταινίες με τιμή 60 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ