Σάββατο 10 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
Ζημιώνεται το περιβάλλον

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δημιουργία περιβαλλοντικής και κυκλοφοριακής ζημιάς στη Νέα Φιλαδέλφεια προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιχειρηματικοί σκοποί της ΠΑΕ ΑΕΚ, τόνισε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, στη συζήτηση Ερώτησής του προς το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ.

Απαντώντας, η υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Ροδούλα Ζήση, παραδέχτηκε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες προετοιμασίας χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί ή να είναι νόμιμα αποδεκτές οι περιβαλλοντικές και συγκοινωνιακές μελέτες. Ειδικά για το χώρο πρασίνου που χάνεται από το Πάρκο της Νέας Φιλαδέλφειας, προανήγγειλε ρυθμίσεις νομιμοποίησης από το υπουργείο Γεωργίας, προσθέτοντας πως έχει ζητηθεί και ολοκληρώνεται περιβαλλοντική Μελέτη από το Πολυτεχνείο.

«Οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες» σημείωσε ο Αντώνης Σκυλλάκος, τονίζοντας ότι «πρώτο ζήτημα είναι ο περιορισμός του πρασίνου και μιλάμε για 6 στρέμματα», πρόσθεσε επίσης ότι «εκεί θα γίνει τεράστιο μποτιλιάρισμα», ενώ δεν υπάρχει καμιά μελέτη για το κυκλοφοριακό πρόβλημα. «Ποια η αξιοπιστία ότι θα λυθεί το κυκλοφοριακό;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ. Κατέληξε τονίζοντας ότι «η λύση που προτείνει η ΑΕΚ δεν αναπληρώνει τη ζημιά που γίνεται στο περιβάλλον, πράγμα που σημαίνει ότι κανονικά δεν μπορεί να γίνει δεκτή από το υπουργείο. Αλλά εσείς όταν λέτε γκρεμίστε, σημαίνει ότι θα αποδεχτείτε και την περιβαλλοντική έκθεση χάριν των επιχειρηματικών συμφερόντων των εμπόρων του αθλητισμού».

  • Τη Δευτέρα 12 Μάη, στις 8 το απόγευμα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος θα βρεθεί στον πεζόδρομο μπροστά από το γήπεδο της ΑΕΚ προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής για τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή για το θέμα του γηπέδου και του Αλσους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ