Τρίτη 13 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
Η αλληλεγγύη στην Κούβα πρώτιστο καθήκον

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα με τον πρεσβευτή της Κούβας στην Αθήνα

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα με τον πρέσβη της Κούβας Χόρχε Κεσάντα Κονσεπσιόν, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 12 Μάη στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ιμπεριαλιστική εκστρατεία κατά της Κούβας. Η Αλέκα Παπαρήγα ενημέρωσε για τις ενέργειες και δραστηριότητες του Κόμματος σε όλα τα επίπεδα σχετικά με το ζήτημα, και επανέλαβε τη σταθερή αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς την κουβανική επανάσταση, το λαό και το ΚΚ Κούβας. Τόνισε ότι ο ιμπεριαλισμός ουδέποτε συμφιλιώθηκε με την ιδέα της ύπαρξης της σοσιαλιστικής Κούβας και ότι μετά τον πόλεμο στο Ιράκ οξύνθηκε η επιθετική στάση του κατά της Κούβας. Αυτό εκφράζεται και στη σκλήρυνση της στάσης της ΕΕ με το πάγωμα του διαλόγου ΕΕ - Κούβας κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, τις αλλεπάλληλες αντικουβανικές τοποθετήσεις της ΕΕ και της Ελληνικής Προεδρίας και την προοπτική ακόμα πιο αρνητικής αναθεώρησης της «κοινής θέσης» της ΕΕ για την Κούβα τον Ιούνη.

Καταλήγοντας η Αλέκα Παπαρήγα, τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας για την κουβανική επανάσταση και υπογράμμισε ότι η οργάνωση της διεθνιστικής αλληλεγγύης προς την Κούβα αποτελεί άμεσο καθήκον πρώτης γραμμής στην πολιτική και μαζική δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Ο πρεσβευτής της Κούβας μετέφερε τις εκτιμήσεις της κουβανικής κυβέρνησης για τα αποσταθεροποιητικά σχέδια των ΗΠΑ και τις προσπάθειές τους να κατασκευάσουν προφάσεις για επίθεση στην Κούβα. Αναφέρθηκε στην καμπάνια που γίνεται διά μέσου διεθνών ΜΜΕ, η οποία επιχειρεί να δημιουργήσει μια αρνητική ατμόσφαιρα αμφισβήτησης της Κούβας, αλλά και στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται στον κόσμο. Επέδωσε στη ΓΓ της ΚΕ ευχαριστήρια επιστολή του ΚΚ Κούβας για την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών προς την κουβανική επανάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ