Πέμπτη 15 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
50ό ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
Βάζει τα γιορτινά του

Πενήντα χρόνια συμπληρώνει - και γιορτάζει - φέτος το «Ράλι Ακρόπολις», ένας από τους πιο ενδιαφέροντες αγώνες για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η εκκίνηση του «Χρυσού 50ού Ράλι» θα γίνει την Πέμπτη 5 Ιουνίου στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης (όπως την πρώτη φορά το 1953). Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου οι αρμόδιοι της ΕΛΠΑ τόνισαν:

«Το Ράλι Ακρόπολις ξεκίνησε ως ρομαντική περιπέτεια λίγων... τρελών με το αυτοκίνητο στις αρχές της δεκαετίας του '50 και εξελίχθηκε μέχρι σήμερα σ' έναν αγώνα με παγκόσμια απήχηση», τόνισε ο πρόεδρος Βασίλης Δεσποτόπουλος. «Η πανηγυρική εκκίνηση του 50ού Ράλι Ακρόπολις θα πλαισιωθεί από εορταστικές εκδηλώσεις, η εικόνα των οποίων θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Στο ολοκληρωμένο εκθεσιακό κέντρο της Λαμίας θα βρίσκεται φέτος η έδρα της οργάνωσης, το σέρβις παρκ, ενώ εκεί θα γίνει και η τελετή του τερματισμού», συμπλήρωσε.

Η καινοτομία του φετινού ράλι, όπως είπε ο κ. Δεσποτόπουλος, θα είναι η υπερειδική της Λιλαίας, που θα διοργανωθεί στο τέλος του 1ου και του 2ου σκέλους. Τα αυτοκίνητα θα διαγωνίζονται ανά ζεύγη και το μοναδικό αυτό θέαμα πρόκειται να παρακολουθήσουν από τις κερκίδες περισσότεροι από 10.000 θεατές.

Ακόμη, η ΕΛΠΑ, στην προσπάθειά της να φέρει τον κόσμο σε επαφή με τη ζωντανή ιστορία του Ράλι Ακρόπολις, προσκάλεσε στη χώρα μας όλους τους παλιούς νικητές του αγώνα, αλλά και τις προσωπικότητες γενικότερα που αποτελούν μέρος της μεγάλης ιστορίας του. Στο μεταξύ, η αλυτάρχης του Ράλι, κ. Πασσαλή, έκανε ειδική αναφορά στη σημασία που δίνεται στην ασφάλεια των αγωνιζομένων και των θεατών.


Α.ΠΑΓ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ