Πέμπτη 15 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ
Πάλι απλήρωτοι οι ωρομίσθιοι στην Αθήνα

Συνεδριάζουν αύριο οι πρόεδροι των ιδρυμάτων στο Μεσολόγγι

Επανέρχεται το οξύ πρόβλημα του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού στο ΤΕΙ Αθήνας, που για πολλούς μήνες παραμένει απλήρωτο και έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα 12/5 επίσχεση εργασίας.

Οι ωρομίσθιοι του ΤΕΙ καταγγέλλουν ότι δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και τα δεδουλευμένα των μηνών Γενάρη, Φλεβάρη, Μάρτη και Απρίλη. Θυμίζουμε ότι σε επίσχεση εργασίας είχαν προχωρήσει και τον περασμένο Δεκέμβρη (μέχρι το Γενάρη του 2003), γιατί δεν είχαν πληρωθεί από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους (Σεπτέμβρης 2002). Το Γενάρη ξεκίνησε η καταβολή των δεδουλευμένων, αλλά το πρόβλημα εμφανίζεται πάλι τώρα με μεγαλύτερη οξύτητα.

Πρόκειται για μια κατάσταση που χρονίζει και αφορά με αυξομειώσεις τα περισσότερα ΤΕΙ της χώρας, πράγμα που αναδεικνύει τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης απέναντι σ' αυτή την κατηγορία εργαζομένων. Είναι δε γνωστό ότι οι έκτακτοι στα ΤΕΙ αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ και καλύπτουν πάγιες ανάγκες των ιδρυμάτων, αλλά η κυβέρνηση, παρά τις εξαγγελίες για προσλήψεις στα ιδρύματα (ελάχιστες σε σχέση με τις ανάγκες), επιλέγει να κρατάει την πλειοψηφία του εκπαιδευτικού προσωπικού μ' αυτές τις μεσαιωνικές εργασιακές συμβάσεις.

Στο μεταξύ, αύριο Παρασκευή θα συνεδριάσουν οι πρόεδροι των ΤΕΙ στο Μεσολόγγι και ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ανακοίνωσαν ότι θα συμπεριλάβουν και το πρόβλημα του έκτακτου προσωπικού. Αλλο θέμα της 3ης Συνόδου των προέδρων των ΤΕΙ θα είναι το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, η διασφάλιση της ποιότητας στα ΤΕΙ, η έρευνα στα ιδρύματα ως προϋπόθεση για μεταπτυχιακά προγράμματα και η αυτοδύναμη διεξαγωγή μεταπτυχιακών στα ιδρύματα, καθώς η πρόταση για έναν αλγόριθμο κατανομής κονδυλίων για λειτουργικές δαπάνες και για δαπάνες σίτισης - στέγασης, για τη «διαχείριση» δηλαδή των πενιχρών κονδυλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ