Τετάρτη 21 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ονειρα και συγκρούσεις» στη Βενετία

Η Αθανασία Κυριακάκου και ο Δημήτρης Ρότσιος θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Μπιενάλε της Βενετίας, που ανοίγει τις πύλες της στις 12 Ιουνίου. Το έργο Intron αποτελεί μια καινούρια εγκατάσταση, που πηγάζει από τη συνεργασία της εικαστικού και του αρχιτέκτονα και εστιάζει στο γενικό θέμα της φετινής Μπιενάλε «Ονειρα και συγκρούσεις - Η Δικτατορία του Θεατή».

Οπως ανέφερε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου η επίτροπος Μαρίνα Φωκίδη, «το Intron θα μεταμορφώσει το ελληνικό περίπτερο σε ένα βατό γλυπτό, 120 τετραγωνικών μέτρων. Πρόκειται για ένα περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό, μέσα στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν μαγνητοσκοπημένα όνειρα ανθρώπων από διάφορα μέρη του κόσμου. Το περιβάλλον - γλυπτό είναι μία ειδική τρισδιάστατη κατασκευή, αποτελούμενη από ποικιλία κλίσεων και επιπέδων».

«Η συμβολή της Κυριακάκου αναφέρεται με ιδιαίτερα συναισθηματικό τρόπο στην τοπικότητα, στη νοσταλγία, σε συνήθειες και παραδόσεις, άμεσα συνδυασμένες με την ταυτότητα των διαφορετικών λαών. Ο Ρότσιος, από τη δική του μεριά, εξερευνά τα όνειρα, μεταφέροντας αυτή την εμπειρία στον πραγματικό κόσμο. Μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, δημιουργεί το απαραίτητο όχημα για την παρουσίαση του οπτικοακουστικού μέρους του έργου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ