Κυριακή 19 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Αύριο, 20 Μάρτη, συμπληρώνονται 3 χρόνια από την ημέρα του θανάτου του αγαπημένου μας συντρόφου, συζύγου, πατέρα και παππού ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ. Παρά το ότι πέρασαν 3 χρόνια, τον αισθανόμαστε πάντα κοντά μας. Τα έργα του, τα γραπτά του, μας τον θυμίζουν καθημερινά.

Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, τα πάλευε, πάσχιζε, όπως μπορούσε, να προφέρει στο κόμμα, στο ΚΚΕ, στο οποίο ανήκε 65 ολόκληρα χρόνια. Στο κόμμα, στο οποίο δόθηκε ολόψυχα, χωρίς να επιδιώκει τίτλους και αξιώματα.

Στα χρόνια της δράσης του, η μοναδική ανταμοιβή του ήταν οι πολύχρονες εξορίες, οι φυλακές και τα βασανιστήρια. Σ' αυτόν τον αγώνα, κέρδισε όμως πολλά. Την αγάπη των συντρόφων και φίλων, την αναγνώριση, το σεβασμό και την τιμή.

Αν ζούσε, το ίδιο θα έκανε και σήμερα. Θα στήριζε με όλες του τις δυνάμεις το ΚΚΕ, τον μπροστάρη στους αγώνες για το δίκιο των εργαζομένων και του λαού. Η ζωή του ήταν μια ζωή δοσμένη στον αγώνα. Το κενό που άφησε πίσω του παραμένει μεγάλο.

Θα τον θυμούμαστε πάντα και θα τον τιμούμε.

Στα 3 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρουμε στη μνήμη του 200.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τον προεκλογικό αγώνα.

Η συντρόφισσά του Γιάννα

Τα παιδιά του Χρήστος, Δημήτρης και Νίκος

Οι νύφες και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,μέλος του ΚΚΕ από το 1943, υπηρέτησε ως καπετάνιος στην υποδειγματική ομάδα της ΕΠΟΝ του 27ου Συντάγματος της 9ης Μεραρχίας.

Στη μνήμη του και για την ονομαστική γιορτή του, η συντρόφισσα της ζωής του Ευδοκία Βασιλοπούλου προσφέρει 7.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 3.000 δρχ. στην ΚΟΒ Κληματαριάς Θεσσαλονίκης.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 13 χρόνια από τις 2 Φλεβάρη 1987, που έχασα το σύντροφό μου ΑΡΓΥΡΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, δάσκαλο, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και καπετάνιο του ΕΛΑΣ με το ψευδώνυμο καπετάν Παρνασσός.

Μετά την Απελευθέρωση, διώχτηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε.

Στις 3 του Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 6 χρόνια από το θάνατο του αδελφού μου ΝΙΚΟΥ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος πιάστηκε και φυλακίστηκε από τους Γερμανούς.

Στη μνήμη τους, προσφέρω 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Καλλιθέας της ΠΕΑΕΑ, 5.000 δρχ. στο περιοδικό της Εθνικής Αντίστασης και 2.000 δρχ. στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης».

Κούλα Παπαϊωάννου

* * *

Φωτ. 2

Στις 11 Μάρτη συμπληρώθηκαν 13 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΙΖΟΥ.

Στις 39 Μάρτη συμπληρώνονται 5 χρόνια από το θάνατο του γαμπρού μου ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ.Στη μνήμη τους προσφέρω 20.000 δρχ. στην ΚΟΒ Γαλατσίου και 20.000 δρχ. στην ΚΟΒ Νεάπολης Νέας Ιωνίας.

Σ. Μπίζου

* * *

φωτ

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ γεννήθηκε στον Παρακάλαμο το 1931. Ηταν βοσκός και ζούσε σε διπλανό χωριό. Το 1947 κρέμασε την κάπα του στην γκλίτσα του και πέρασε στους αντάρτες στην ομάδα Παπαφλέσσα. Πήρε μέρος σε μάχες και τραυματίστηκε στους Χιονάδες, στο Γράμμο και στο Γοργοπόταμο. Με το τέλος του Εμφύλιου, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη και από το 1956 στην Πολωνία.

Επαναπατρίστηκε το 1979 βαριά άρρωστος από τις κακουχίες του αγώνα.

Πέθανε στις 6 Φλεβάρη 2000 περήφανος για τους αγώνες του.

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου της, η γυναίκα του Ανθούλα προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Παρακάλαμου, 30.000 δρχ. για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 5 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ από το Καστράκι Καλαμπάκας, η γυναίκα του πρόσφερε στη μνήμη του 10.000 δρχ. για τον εκλογικό αγώνα, στη ΝΕ Τρικάλων.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ, η οικογένειά του προσφέρει 10.000 δρχ. για τον εκλογικό αγώνα.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από το θάνατο του πολυαγαπημένου μας ΓΕΩΡΓΙΟΥΧΟΥΔΕΛΟΥΔΗ ο οποίος αγωνιζόταν με όλες τις δυνάμεις του για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ. για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.

Η μητέρα, η σύζυγος, τα παιδιά, τα αδέρφια του και οι οικογένειες Κωνσταντίνου Διμπουρλιάγκα και Κωνσταντίνου Κωστόπουλου.

* * *

φΩΤ.

Πέρασαν 2 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΟΥΔΕΛΟΥΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος έζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Ρουμανία. Επαναπατρίστηκε το 1979 και συνέχισε τον αγώνα του από τις γραμμές του ΚΚΕ ως το θάνατό του.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε 10.000 δρχ. για ενίσχυση του προεκλογικού αγώνα του ΚΚΕ.

Η σύζυγος, τα παιδιά, τα εγγόνια του και οι οικογένειες Κ. Δριμπουλιάγκα και Κ. Κωστόπουλου.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μου στη ζωή ΝΤΙΝΟΥ ΚΑΠΕΛΑ και για τον 50χρονο αγώνα που κάναμε συντροφικά χέρι-χέρι για τα ιδανικά της εργατικής τάξης και του λαού με μπροστάρη το ΚΚΕ, προσφέρω στο ΚΚΕ 50.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Νεάπολης για τις εκλογές και το 16ο Συνέδριο.

Κατίνα Καπέλα

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρουμε για τον εκλογικό αγώνα 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Τούλα

Τα παιδιά του Πλάτων - Νίκος

* * *

Φωτ.

Στις 10 Μάρτη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΠΕΤΑ.Πήρε μέρος στις μεγάλες μάχες του Γράμμου και του Βίτσι, τραυματίστηκε βαριά τρεις φορές και έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη.

Με τον επαναπατρισμό του εγκαταστάθηκε με τη σύζυγό του στο Βόλο, από όπου και καταγόταν.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Θωμαή Μπέτα και η κόρη του Χρυσάνθη Παπαδοπούλου προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη»10.000 δρχ. και άλλες 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Νεάπολης Θεσσαλονίκης για τον προεκλογικό αγώνα.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΕΤΖΟΥΝΗ, στελέχους του ΚΚΕ και συνδικαλιστή, ο οποίος πέθανε πριν από 13 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, η γυναίκα του Αυγερινή και τα παιδιά του Μπάμπης και Τασούλα προσφέρουν 15.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 15.000 δρχ. για τα Γραφεία του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη.

* * *

Φωτ.

Στις 14 Μάρτη συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από το θάνατο του αξέχαστου αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗ.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗ, αξιωματικού του ΔΣΕ και της ΓΙΟΥΛΑΣ ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΟΥ η οποία ήταν η ψυχή της Εθνικής Αλληλεγγύης, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Βόλου της ΠΕΑΕΑ και 40.000 δρχ. στο ΚΚΕ για την εκλογική μάχη, μέσω της ΚΟ Μαγνησίας.

Τα αδέρφια Μαρίκα, Ανδρέας, Μάγδα

Η ανιψιά Ανατολή Ουσταμπασίδου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΣΤΑΜΑΤΗ ΝΙΣΙΡΟΠΟΥΛΟΥ, που πέθανε το 1993, προσφέρουν στο ΚΚΕ για τις εκλογές η γυναίκα του Σύρμω, ο γιος του Χρήστος και η κουνιάδα του Ολγα από 5.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ από τη Μεγάλη Δοξαρά Εβρου, προσφέρω 15.000 δρχ. στην ΚΟΒ Σεπολίων, της οποίας ήταν μέλος.

Η σύζυγός του Σοφία Πανταζίδου

* * *

Φωτ.

Ο αξέχαστος σύζυγός μου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ, ο οποίος πέθανε το 1998, αγωνιζόταν ως τη στιγμή που έφυγε από κοντά μας για τα ιδανικά του σοσιαλισμού. Ηταν ιδανικός οικογενειάρχης και καλός κομμουνιστής.

Στη μνήμη του προσφέρω 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις εκλογές.

Σοφία Κασαπίδου

* * *

Φωτ.

Στις 12 Μάρτη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μάνα μας και αγωνίστρια ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΥΔΑ.

Στη μνήμη της και για ενίσχυση του εκλογικού αγώνα του ΚΚΕ προσφέρουμε 20.000 δρχ. στην ΚΟΒ «Αγ. Φανουρίου» Κάτω Τούμπας, 20.000 δρχ. στην ΚΟΒ Φαρσάλων και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Τα παιδιά και τα εγγόνια της

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του φίλου μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΛΟΒΟΥ, ο οποίος πέθανε στις 5 Φλεβάρη 2000 και αντί για στεφάνι στη σορό του, προσφέρω στο ΚΚΕ 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ «Τρεις Γέφυρες».

Αλίκη Καψάλη

* * *

Φωτ. 2

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο της αγωνίστριας ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΟΥΜΑΤΖΕΛΗ και 2 χρόνια από το θάνατο του συντρόφου της ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΜΑΤΖΕΛΗ από τη Βερδικούσα Ελασσόνας.

Ο Ν. Κουματζέλης πήρε μέρος στον πόλεμο του 1940-41 και στην κατοχή ήταν ΕΑΜίτης. Το 1943 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Το 1946 εντάχθηκε στο ΔΣΕ, στα τμήματα της Ρούμελης του Διαμαντή με το ψευδώνυμο Βουνίσιος. Ονομάστηκε λοχαγός. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία, από όπου επέστρεψε το Γενάρη του 1981.

Η Φωτεινή Κουματζέλη στα 32 χρόνια που έλειπε ο άντρας της, είχε αναλάβει όλα τα οικογενειακά βάρη και υπήρξε ο στυλοβάτης της οικογένειας.

Στη μνήμη τους τα παιδιά τους Θανάσης και Θεοδώρα, η κόρη τους Κατερίνα και τα εγγόνια τους προσφέρουν 15.000 δρχ. στη ΝΕ Λάρισας και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε το 1924 στο Γελεντζίκ της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Στην Ελλάδα ήρθε το 1940. Αντάρτης του ΕΛΑΣ στην κατοχή, πολέμησε στον Κοκκινόβραχο Χαλκηδόνας τους Γερμανούς και τους συνεργάτες τους. Τραυματίστηκε στο πόδι. Πολέμησε επίσης τους Γερμανούς το 1944 στη μάχη του εργοστασίου ΚΟΠΗ στη Δραπετσώνα και για τη διάσωση του εργοστασίου της Ηλεκτρικής στο λιμάνι του Αγίου Γεωργίου. Εφυγε για τη ΣΕ το 1945.

Πέθανε στις 4 Γενάρη 2000.

Στη μνήμη του ο αδελφός του Αγγελος, η σύζυγός του Γεωργία και τα παιδιά τους Σόνια, Χαράλαμπος και Παύλος προσφέρουν 35.000 δρχ. στο Παράρτημα Δραπετσώνας της ΠΕΑΕΑ, του οποίου ήταν μέλος.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μας ΣΤΑΥΡΟΥ και ΜΑΡΙΑΣ ΒΙΤΚΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής προόδου, προσφέρουμε στη ΝΕ Λάρισας 15.000 δρχ. και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Ελένη, Θανάσης, Αντωνία Βίτκου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΚΥΡΙΑΖΗ, ο σύζυγός της Απόστολος Κυριαζής από την Ελευθερούπολη Καβάλας, προσφέρει στο ΚΚΕ 20.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών μελών του ΚΚΕ από τα Γιαννιτσά Πέλλας: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΡΑΛΗ, ΙΩΑΝΝΗ ΒΟΥΛΚΟΥΔΗ, προέδρου του Παραρτήματος Γιαννιτσών της ΠΕΑΕΑ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΤΙΟΥΔΗ, ο φίλος και συναγωνιστής τους Χρήστος Δαμασκούδης προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Γιαννιτσών 5.000 δρχ.στο «Ριζοσπάστη» και 25.000 δρχ. στη ΝΕ Πέλλας για την επιτυχία της εκλογικής μάχης.

* * *

Στη μνήμη της ΜΑΡΘΑΣ ΤΥΛΚΕΡΙΔΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, που πέθανε στις 20 Φλεβάρη 2000, και αντί για στεφάνι στον τάφο της, ο γιος της Γιάννης και τα εγγόνια της Στέφανος και Μάρθα προσφέρουν στο ΚΚΕ 50.000 δρχ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2002-01-04 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2001-11-11 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2001-09-15 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2001-03-23 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2000-11-26 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2000-10-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ