Σάββατο 24 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ιωάννης Παιδας
Ιωάννης Παιδας
Φωτ.

Σήμερα 24 Μάη κλείνει ένας χρόνος από την έσχατη μάχη με το θάνατο του αταλάντευτου Πειραιώτη κομμουνιστή ΦΑΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ. Μαχητικός συνήγορος υπεράσπισης κομμουνιστών στα στρατοδικεία, επανειλημμένα πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου στο Δήμο Πειραιά, στρατευμένος λογοτέχνης.

Στη μνήμη του ακατάβλητου αγωνιστή, του πατέρα και παππού μας, προσφέρουμε 200 ευρώ στην ΚΟ Πειραιά και στο «Ριζοσπάστη», καθημερινό σύντροφο δικό του αλλά και της γλυκύτατης και αξέχαστης μητέρας και γιαγιάς μας ΝΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, το γένος Σαββοπούλου.

Στη μνήμη του ένα καυτό δάκρυ, ένα κατακόκκινο τριαντάφυλλο και μια υπόσχεση πάλης και αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη και σοσιαλισμό.

Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Ο γιος σου Νίκος

Η νύφη σου Μαρία

Και τα αγαπημένα εγγόνια σου Μαρίνα και Φάνης

* * *

Με τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τη στυγερή δολοφονία του μεγαλομάρτυρα της ειρήνης ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, ο Βαγγέλης Καλκαντής από τα Παπαδιάνικα Λακωνίας προσφέρει στη μνήμη του στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΝΕ Λακωνίας.

* * *

Φωτ.

Στις 27 του περασμένου Απρίλη έκλεισαν 3 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΡΟΥΜΠΑ. Γεννήθηκε το 1926 στο χωριό Αρχάγγελος Πέλλας από γονείς φτωχούς αγρότες. Το 1943 έγινε μέλος της ΕΠΟΝ και τον ίδιο χρόνο, μέλος του ΚΚΕ. Μετά την Απελευθέρωση, τον Αύγουστο του 1946, το κύμα της τρομοκρατίας ενάντια στους αγωνιστές της Αντίστασης, τον ανάγκασε να καταφύγει στο ΔΣΕ.

Από το φθινόπωρο του 1949, μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ, πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, φοίτησε στο Ινστιτούτο Λαϊκής Οικονομίας και πήρε δίπλωμα οικονομολόγου. Από το 1968 υπήρξε στέλεχος της Κομ. Οργάνωσης του ΚΚΕ στην Τασκένδη.

Με την επιστροφή του στην πατρίδα, ζούσε στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Συνδέθηκε με την ΚΟΒ Ευόσμου και παράλληλα ήταν πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΕΠΠ.

Σταύρος Δρούμπας
Σταύρος Δρούμπας
Ο Σταύρος Δρούμπας, παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για τα ιδανικά του Μαρξισμού-Λενινισμού.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Λαμπρινή Δρούμπα και τα παιδιά του Τρύφων και Θεμιστοκλής, προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Ευόσμου 25 ευρώ στον καθημερινό του σύντροφο το «Ριζοσπάστη» και 20 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ.

* * *

ΦΩΤ.

Πριν 40 μέρες έφυγε από κοντά μας, η ΤΑΣΙΑ (ΣΑΪΤΣΑ) ΚΕΡΑΜΑΡΗ. Η λεβέντισσα, η συντρόφισσα, η αγωνίστρια - που ήταν πάντα παρούσα στους αγώνες για ένα καλύτερο, ανθρώπινο, κόσμο - θα μας λείψει πολύ. Στη μνήμη της Σαΐτσας, ο Λάμπρος Τόκας προσφέρει στο «Ρ» 20 ευρώ.

* * *

Η ΜΑΡΙΑ Δημητρίου ΣΙΟΥΚΑ γεννήθηκε το 1926 στο Σκληρό Φλώρινας, από γονείς αγρότες. Μαχήτρια του ΔΣΕ στον εμφύλιο, τραυματίστηκε βαριά και μεταφέρθηκε στη Ρουμανία για θεραπεία. Εκεί παντρεύτηκε τον Δ. Σιούκα και απέκτησαν δύο παιδιά. Την Αικατερίνη και τον Αναστάση.

Επαναπατρίστηκαν όλοι το 1983 και ζούσαν στο Γαλάτσι Αττικής.

Πέθανε στις 15 Μάη 2003.

Στη μνήμη της η κόρη της Αικατερίνη Σιούκα προσφέρει 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΕΡΓΙΩΤΗ, ο οποίος «χάθηκε» άδικα το 1983 στην καλύτερη ηλικία του, η οικογένεια Στεργιώτη και οι σύντροφοι Μήτσος Αντωνάτος και Κώστας Σπυράτος προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αργοστολίου, 120 ευρώ.

Φάνης Κωνσταντινίδης
Φάνης Κωνσταντινίδης
* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΑΓΚΟΥ Ιωάννη ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ από την Αξιούπολη Κιλκίς, ο οποίος σκοτώθηκε στις 27 Μάη 1948, ο ανιψιός του Οδυσσέας πρόσφερε 5 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Λουκά ΠΑΪΔΑΣ γεννήθηκε στο Σερνικάκι Φωκίδας το 1923 από γονείς αγρότες. Στην Κατοχή τα συνθήματα της ΕΠΟΝ για αγώνα ενάντια στους κατακτητές και την απελευθέρωση της πατρίδας, τον οδήγησαν στις 5 Απρίλη 1943 να καταταγεί από τους πρώτους του χωριού του, στα τμήματα Παρνασσίδας Νικηφόρου-Διαμαντή.

Στις 14 Απρίλη του ίδιου χρόνου στην πρώτη μάχη με Γερμανούς που πήρε μέρος στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Αμφίκλειας Φθιώτιδας, η οποία ήταν σκληρή, αλλά νικηφόρα, το εχθρικό βόλι έβαλε τέρμα στα νεανικά του όνειρα.

Στη μνήμη του η ανιψιά του Ιωάννα Ηλία Λύτρα πρόσφερε 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παύλου» - πλατείας Βάθη.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΓΔΑΤΟΓΛΟΥ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 3 Μάη 2003 και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Κοκκινιάς - Κορυδαλλού.

Λάζαρος και Βάσω Ποζατζίδου

* * *

Στη μνήμη του γιου μου ΓΙΑΝΝΗ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μου πριν από 21 μήνες, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Κοκκινιάς -Κορυδαλλού 50 ευρώ.

Σούλα Συρίγου


ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΗΣΑΪΑ (Σαϊτσα)
ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΗΣΑΪΑ (Σαϊτσα)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ