Παρασκευή 30 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ζωγραφιώτικες συναντήσεις πολιτισμού

Η «Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου» (Ιασ. Μαράτου 33-35, 210.7482.186), εκτός από τη δράση της για τα προβλήματα του δήμου, οργανώνει και ζωγραφιώτικες συναντήσεις λόγου, τέχνης και πολιτισμού. Σύνθημα των εκδηλώσεών της είναι ένα απόσπασμα από το μπρεχτικό «Εγκώμιο για τη μάθηση» (ένα από τα ποιήματα του Μπρεχτ στο έργο του «Η Μάνα» - εμπνευσμένο από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Γκόρκι): «Μάθαινε και τ' απλούστερα! Γι' αυτούς/ Που ο καιρός τους ήρθε/ Ποτέ δεν είναι αργά!/ Μάθαινε το α,β,γ, δε σε φτάνει, μα συ/ Να το μαθαίνεις! Μη σου κακοφανεί!/ Ξεκίνα! Πρέπει όλα να τα ξέρεις!/ Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία».

Η «Δημοτική πρωτοβουλία Ζωγράφου» προγραμμάτισε τις εξής εκδηλώσεις:

Σήμερα (8.30 μ.μ.) στο Πνευματικό Κέντρο Ζωγράφου (Ανακρέοντος 60) θα γίνει αφιέρωμα στον Νικολάι Γκόγκολ, με ομιλητή τον Σαράντο Φράγκο, ενώ ο Γιώργος Μεσσάλας θα ερμηνεύσει το γκογκολικό «Ημερολόγιο ενός τρελού».

Στις 6/6 (8.30 μ.μ.) στο Πνευματικό Κέντρο η ιστορικός Δώρα Μόσχου θα μιλήσει με θέμα «Βιτσέντζος Κορνάρος: Ενας διαλεκτικός της Αναγέννησης».

Στις 13/6 (9 μ.μ.) στην πλατεία ελευθερίας (Γουδί) ο δημοσιογράφος Παύλος Ρούφας θα μιλήσει με θέμα «Ο κινηματογράφος σαν μέσο χειραγώγησης» και θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Ο μονόλογος της εξουσίας».

Στις 27/6 (9 μ.μ.) στην πλατεία Ελευθερίας (Γουδί) η κριτικός θεάτρου - δημοσιογράφος Αριστούλα Ελληνούδη θα μιλήσει με θέμα «Η πολιτικο-κοινωνική διαχρονικότητα και επικαιρότητα της δαντικής "Κόλασης"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ