Παρασκευή 30 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για τις δημόσιες βιβλιοθήκες

Στη «βελτίωση των υπηρεσιών προς το κοινό» προσβλέπει το τριήμερο διεθνές συνέδριο για τις δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες, με θέμα «Οι βιβλιοθήκες στην υπηρεσία του πολίτη», που διοργανώνει στην Αθήνα (2-4/6) το Ινστιτούτο «Γκαίτε», σε συνεργασία με την Ενωση Ελλήνων Βιβλιοθηκαρίων, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, το Ινστιτούτο Θερβάντες, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Βρετανικό Συμβούλιο, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, το Κέντρο Τεκμηρίωσης Αμερικανικής Πρεσβείας και την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σκοπός του συνεδρίου είναι «να δώσει την ευκαιρία στους Ελληνες βιβλιοθηκονόμους να ανταλλάξουν ιδέες με συναδέλφους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να εξετάσουν τη δυνατότητα βελτίωσης των υπηρεσιών που προσφέρουν στο κοινό». Θα μιλήσουν εκπρόσωποι ελληνικών και ευρωπαϊκών βιβλιοθηκών, καθώς και βιβλιοθηκών των ΗΠΑ και θα οργανωθούν θεματικά εργαστήρια.

Ενα πρώτο σχόλιο που μπορούμε να κάνουμε είναι το κατ' αρχήν θετικό γεγονός της συμμετοχής του συλλογικού οργάνου των Ελλήνων βιβλιοθηκονόμων, οι οποίοι ίσως ενημερώσουν τους ξένους συναδέλφους τους για την ανεργία που μαστίζει τον κλάδο στην Ελλάδα, λόγω της αδιαφορίας του κράτους για τις δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες και τον εμπαιγμό του σχετικά με τις σχολικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ