Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Απαιτούν άμεση λύση στο στεγαστικό

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποχή από τα μαθήματά τους πραγματοποίησαν, χτες το μεσημέρι, οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου, απαιτώντας την άμεση επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του κτιρίου τους, που αντιμετωπίζουν μετά τον πρόσφατο σεισμό. Μαθητές και γονείς συγκεντρώθηκαν στο χώρο μεταξύ του 3ου Γυμνασίου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου, στην οδό Πελοποννήσου, στα Κουνέλια Χαϊδαρίου.

Κύριο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων είναι να τοποθετηθούν λυόμενες αίθουσες στον προαύλιο χώρο του σχολείου, προκειμένου να κάνουν μάθημα με ασφάλεια οι μικροί μαθητές. Οι γονείς του 5ου Δημοτικού έχουν προχωρήσει δύο φορές σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στον ΟΣΚ και έχουν ζητήσει υπεύθυνη ενημέρωση για την κατάσταση του σχολείου.

Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο υπήρχαν 216 μαθητές, αλλά, όπως υποστηρίζουν οι γονείς, ο αριθμός τους συνεχώς φθίνει. Ηδη 20 παιδιά έχουν πάρει μεταγραφές για άλλα σχολεία και αυτό θα συνεχιστεί, αν δεν υπάρξει μια σαφής απάντηση σχετικά με την κατάσταση του κτιρίου. Οι γονείς και οι μαθητές πρόκειται να πραγματοποιήσουν σήμερα το μεσημέρι πάλι συγκέντρωση, στον ίδιο χώρο (μεταξύ του 3ου Γυμνασίου και του Σχολείου επί της οδού Πελοποννήσου), ενώ για την επόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί νέα κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ