Παρασκευή 30 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΥΒΑ
Υπερασπιζόμαστε το Νησί της Επανάστασης

Εκδήλωση αλληλεγγύης χτες από την Οργάνωση ΤΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ

Στο «Νησί της Επανάστασης», την Κούβα, ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που πραγματοποίησε χτες το μεσημέρι η Οργάνωση ΤΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 29ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ», με ομιλητή τον Νίκο Κούρο, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης ήταν να εκφραστεί η αλληλεγγύη της σπουδάζουσας νεολαίας στο λαό της Κούβας και η συμπαράσταση στην Κουβανική Επανάσταση, που έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών, που επιδιώκουν με κάθε τρόπο την ανατροπή της.

Οπως σημείωναν χτες στελέχη της ΚΝΕ στο χώρο του ΤΕΙΘ, σ' όλη αυτή την περίοδο που προετοιμαζόταν η εκδήλωση, φάνηκε η ανταπόκριση της σπουδάζουσας νεολαίας να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη και συμπαράσταση στην Κούβα. Φάνηκε ακόμα ότι η Κουβανική Επανάσταση έχει ισχυρή απήχηση στη νεολαία, που αποδέχεται τα επιτεύγματά της όλα αυτά τα χρόνια και την περήφανη στάση της στην αντιμετώπιση όλων των προκλήσεων του αμερικανικού και διεθνούς ιμπεριαλισμού.

Η απήχηση αυτή φάνηκε και από την παρουσία των σπουδαστών στη χτεσινή εκδήλωση, που παρά την καταρρακτώδη βροχή προσήλθαν μαζικά στο χώρο της εκδήλωσης. Ο Ν. Κούρος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για την ανατροπή της Επανάστασης και κάλεσε όλη τη νεολαία να σταθεί στο πλευρό της σοσιαλιστικής Κούβας και να υπερασπίσει το δικαίωμα του λαού της, όπως και κάθε αγωνιζόμενου για τα δίκια του λαού, να διαφεντεύει ο ίδιος τις τύχες του.

Στο τέλος της ομιλίας έγινε προβολή ντοκιμαντέρ - αφιέρωμα στην Κουβανική Επανάσταση που καταχειροκροτήθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ