Τρίτη 3 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Προβάδισμα Περιστέρι - ΑΕΚ

Η νίκη του Περιστερίου επί του Παναθηναϊκού στο Σπόρτιγκ και η αγχώδης επικράτηση της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού ήταν τα γεγονότα που σκιαγράφησαν τους πρώτους αγώνες για την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος της Α1.

Στο κλειστό του Σπόρτιγκ η ομάδα του Περιστερίου έκανε τη μεγάλη έκπληξη επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 85-82, αποκτώντας έτσι το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό, ενόψει και της ρεβάνς που θα γίνει στην έδρα του. Παρά την απουσία ενός βασικού ατού, αφού ως γνωστό ο Λάρι Στιούαρτ εγκατέλεψε την ομάδα παραμονές του αγώνα, εντούτοις οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη δεν πτοήθηκαν. Με σωστή αμυντική λειτουργία μπλόκαραν τα βασικά χαρτιά του «τριφυλλιού». Το Περιστέρι προηγήθηκε με διαφορά 13 πόντων στο 35' (75-62), ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και προηγήθηκε 20'' πριν τη λήξη με 82-80. Παρ' όλα αυτά ένα τρίποντο του Μιχάλη Πελεκάνου έφερε τους Περιστεριώτες ξανά μπροστά, ενώ δυο ελεύθερες βολές του Γιαβανόφσκι διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Μελανό σημείο η επίθεση των οπαδών των γηπεδούχων σε δημοσιογράφο τηλεοπτικού καναλιού και σε φωτορεπόρτερ μετά το τέλος του αγώνα.

Στα Ανω Λιόσια η ΑΕΚ έκανε το πρώτο βήμα νικώντας τον Ολυμπιακό με 68-66, αλλά τα όσα συνέβησαν στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα ανάγκασαν τους Πειραιώτες να προβούν σε ένσταση και να ζητήσουν επανάληψη, κάτι που θα ξεκαθαρίσει ενώπιον του αθλητικού δικαστή σήμερα. Αιτία για όλα αυτά αρχικά ήταν τα προβλήματα στο ταμπλό του κλειστού στα Ανω Λιόσια, που ανάγκασαν τη γραμματεία να χρησιμοποιήσει χρονόμετρο χεριού. Αποτέλεσμα όλων αυτών στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού στα 13`` το σουτ του Τόμιτς να βρει στο στεφάνι και ενώ ο Γιαννουζάκος πήρε το ριμπάουντ, οι διαιτητές έδωσαν μόνο ένα δευτερόλεπτο ακόμα στους φιλοξενούμενους. Αντίθετα οι τελευταίοι υποστηρίζουν ότι ο χρόνος της επίθεση δεν είχε λήξη. Κατά τα αλλά στα αγωνιστικά ο Χατζής ήταν αυτός που κράτησε «όρθια» την ΑΕΚ στα κρίσιμα δευτερόλεπτα, όπου με τις τέσσερις εύστοχες βολές πήρε το ροζ φύλο αγώνα. Αντίθετα ο Ολυμπιακός παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε (τραυματισμός του Τζόνσον, αποχώρηση Μπουντούρη στο 22`, αποβολή Ντε Μιγκέλ) εντούτοις προσπάθησε να χτυπήσει το παιχνίδι στα ίσια. Μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί στο 34` με 56-53, αλλά δεν μπόρεσε να το διατηρήσει μέχρι τέλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ