Τρίτη 3 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ - ΓΚΑΖΙ
Κοινή απαίτηση να μη διωχτούν!

Ενωμένοι, βιοτέχνες, εργαζόμενοι αλλά και κάτοικοι έκαναν συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, ζητώντας να μη τους διώξουν από την περιοχή

«Κάτω τα χέρια από το Γκαζοχώρι. Θέλουμε δουλιά και όχι προσφυγιά». Με αυτό το σύνθημα, εκατοντάδες εργαζόμενοι, βιοτέχνες και κάτοικοι της περιοχής Γκάζι, οι οποίοι εκδιώχνονται από τα μαγαζιά και τα σπίτια τους προκειμένου να «αναπλαστεί» η περιοχή - όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση - πραγματοποίησαν χτες στις 4 το απόγευμα συγκέντρωση στην Ιερά Οδό και στη συνέχεια πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας.

Εξαμελής επιτροπή συναντήθηκε με τον διευθυντή του υπουργού Εργασίας, ο οποίος είπε μόνο ότι θα προωθήσει τα αιτήματά τους στον Δ. Ρέππα και στα συναρμόδια υπουργεία και ότι η κυβέρνηση θα πράξει το... καθήκον της!

Βασικό τους αίτημα είναι να μην εφαρμοστεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση των μαγαζιών και των σπιτιών τους και η όποια ανάπλαση της περιοχής να γίνει από τους ίδιους αφού πρώτα η κυβέρνηση επιτρέψει τις πολεοδομικές εργασίες οι οποίες έχουν απαγορευτεί εδώ και 17 χρόνια, με αποτέλεσμα η περιοχή να υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο με ευθύνη εκείνων που τώρα θέλουν να την... «αναπλάσουν»!

Τη συμπαράστασή του εξέφρασε στους συγκεντρωμένους ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, ο οποίος πορεύτηκε μαζί τους προς το υπουργείο. Την Πέμπτη θα θέσει το θέμα ως εκτός ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Γι' αυτό αποφασίστηκε μια νέα συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 5 το απόγευμα στην Ιερά Οδό και πορεία προς το δημαρχείο.

Παρών στην κινητοποίηση ήταν και ο Φ. Λάφης, γραμματέας της Αχτίδας ΕΒΕ της ΚΟΑ του ΚΚΕ, ο Π. Γαλανόπουλος, πρόεδρος της ΟΒΣΑ, ο Κ. Μυτιληνιού, πρόεδρος του Συνδικάτου Μεταλλεργατών Αθήνας και ο πρόεδρος της Ενωσης Βιοτεχνίας Μηχανουργικών Επιχειρήσεων Αττικής Μ. Βασιλάκης.

Ο Σπ. Χαλβατζής, δήλωσε: «Η απόφαση της κυβέρνησης δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην περιοχή. Περίπου 50 βιοτεχνίες θα κλείσουν εάν εφαρμοστεί και περίπου 390 εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι από τη μια στιγμή στην άλλη. Κάτοικοι, καταγγέλλουν ότι διάφοροι μεγαλόσχημοι πήραν ακίνητα σε πολύ χαμηλές τιμές και τώρα εξαιρούνται από την απόφαση. Η κυβέρνηση πρέπει να προβληματιστεί πολύ για την εφαρμογή της απόφασής της. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, των επαγγελματιών και των κατοίκων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ