Τετάρτη 4 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φιέστα με βεγγαλικά

Με θεάματα (...δίχως άρτο) θα επιχειρήσει η ελληνική κυβέρνηση να «καλοπιάσει» τους Θεσσαλονικείς, διοργανώνοντας «φιέστα» στο λιμάνι, εκθέσεις καλλιτεχνών από τις δέκα νέες χώρες της ΕΕ και συνέδρια αναπαραγωγής των ιδεολογημάτων της. Χρησιμοποιεί, μάλιστα, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης για να «συνδράμουν», με άλλους φορείς, όπως το «Φόρουμ Ευρωπαϊκών Ανταλλαγών», τις εκδηλώσεις.

Στις 7/6 στο λιμάνι ετοιμάζεται... «Ολικό Πολυθέαμα» με βεγγαλικά, αιωρούμενες φιγούρες και άλλα δρώμενα. Παράλληλα, το ρουμανικό πολεμικό πλοίο «Κωστάντζα» - που μετατράπηκε σε «πλωτό καλλιτεχνικό εργαστήρι», θα μεταφέρει ογδόντα καλλιτέχνες στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο «καλλιτεχνικής διαδρομής» του στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου. Εξάλλου, από 5-7/6 θα διοργανωθεί συνέδριο καλλιτεχνών, ιστορικών και κριτικών τέχνης για το «διαπολιτισμικό διάλογο» που θέλει η ΕΕ. Αλλωστε, οι εκδηλώσεις εντάσσονται στην «εορταστική» λήξη της ελληνικής προεδρίας.

Ας είναι σίγουροι οι κυβερνώντες ότι η μαζική συμμετοχή των κατοίκων της Θεσσαλονίκης (και όχι μόνο) θα είναι στη λαϊκή αντισύνοδο στις 21 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ