Τετάρτη 4 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Οξύ το στεγαστικό πρόβλημα

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Οξύτατο παραμένει το στεγαστικό πρόβλημα του Ιονίου Πανεπιστημίου, αναδείχνοντας με έντονο τρόπο τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και ιδιαίτερα της σημερινής, που δεν ικανοποίησαν τις στοιχειώδεις τουλάχιστον στεγαστικές ανάγκες. Το πρόβλημα αυτό φέρνουν στη Βουλή, με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης, Παναγιώτης Κοσιώνης και Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι «παρά τις πολύχρονες κινητοποιήσεις όλων των φορέων, κανένα ουσιαστικά πρόβλημα στέγασης του Πανεπιστημίου δεν έχει αντιμετωπιστεί, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να στοιβάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας, χωρίς καμιά ουσιαστικά υποδομή και δυνατότητα.

«Το πρόβλημα γίνεται εντονότατο», επισημαίνουν στο κείμενο της Ερώτησης, «ειδικά για το Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας, όπου, μπροστά και στη διπλή εξεταστική περίοδο που διεξάγεται το διάστημα 2 έως 27 Ιουνίου, αδυνατεί να καλύψει - ακόμη και μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες - τις στοιχειώδεις ανάγκες του».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των στεγαστικών αναγκών του Ιονίου Πανεπιστημίου και τι πρόκειται να πράξει άμεσα για την επίλυση του οξύτατου στεγαστικού προβλήματος ενόψει και της εξεταστικής περιόδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ