Τετάρτη 4 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Συνεχίζεται η διαμάχη για τα μαθηματικά

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις σχετικά με την ορθότητα ή όχι του θέματος «4γ» στα μαθηματικά που εξετάστηκαν την προηγούμενη Πέμπτη οι μαθητές της Γ' Λυκείου και πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για πρόσθετες οδηγίες προς τους βαθμολογητές. Ο θόρυβος που έχει προκύψει εντείνει την αγωνία των μαθητών που συνεχίζουν στον εξεταστικό γολγοθά.

Σχετικά με αυτό το θέμα και την ανακοίνωση που είχαν εκδώσει προχτές κάποια μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ, ο Σάββας Σάββας, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ, σε δήλωση χτες επισήμανε τα εξής: «Με βάση τα όσα δηλώνουν οι καθ' ύλην αρμόδιοι, κυρίως οι βαθμολογητές εκπαιδευτικοί, η ασάφεια στο θέμα "4γ" απαιτεί, για την πιο αντικειμενική βαθμολόγηση, πρόσθετες οδηγίες από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων. Πράγματι, δεν έγινε καμιά συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για το θέμα αυτό. Το μείζον, όμως, ζήτημα που σκόπιμα συγκαλύπτουν τόσο η ΠΑΣΚ, όσο και η πλειοψηφία ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, είναι η πρωτοφανής εξάρτηση του σχολείου από το σύστημα πρόσβασης και η εξουθένωση (ψυχική, οικονομική κλπ), που αυτή επιφέρει σε μαθητές και γονείς. Η ανακοίνωση του ΔΣ της ΟΛΜΕ (της πλειοψηφίας) συσκοτίζει το πραγματικό και άμεσο πρόβλημα που είναι η κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων της Β' και Γ' Λυκείου και η απεξάρτηση του σχολείου από το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ - ΤΕΙ».

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες βαθμολογητών, για την ανάγκη πρόσθετων οδηγιών, η Μαθηματική Εταιρία επανήλθε στο θέμα με νέα δήλωσή της, ενώ για λάθος του θέματος «4γ» μίλησαν και οι πανεπιστημιακοί του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθήνας. Απέναντι σε όλα αυτά το υπουργείο Παιδείας απαντούσε χθες ότι «αν χρειαστεί» θα δώσει νέα οδηγία στους βαθμολογητές.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται αύριο με Ιστορία γενικής παιδείας για τους μαθητές της Β' Λυκείου και για τους μαθητές της Γ' Λυκείου με αρχαία ελληνικά στη θεωρητική κατεύθυνση, φυσική στη θετική κατεύθυνση και φυσική στην τεχνολογική κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ