Κυριακή 8 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Πάνω απ' όλα το κέρδος

Μόνον το κέρδος είναι το ζητούμενο των ομάδων. Ολυμπιακός και ΠΑΟ απευθείας στους ομίλους, αγωνία για την ΑΕΚ

Ετσι όπως είναι τα πράγματα πλέον στο ευρωπαϊκό επαγγελματικό ποδόσφαιρο αυτό που προέχει γι' αυτούς που το διοικούν είναι το κέρδος και φυσικά εκεί εστιάζεται και η μεγαλύτερη προσπάθεια. Η «χρυσοφόρα» γι' αυτούς διοργάνωση, που ακούει στο όνομα Τσάμπιονς Λιγκ, έληξε πριν 10 μέρες περίπου και πλέον στα σκαριά μπαίνει ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά. Είναι πλέον γεγονός ότι η συμμετοχή σε αυτή τη διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης είναι αυτό που ενδιαφέρει τις περισσότερες ομάδες. Το άνοιγμα της ΟΥΕΦΑ τα τελευταία χρόνια, ώστε εκεί να συμμετέχουν όχι μόνον οι πρωταθλήτριες ομάδες των χωρών αλλά και οι δεύτερες ή τρίτες των εθνικών πρωταθλημάτων, κάνει τη συμμετοχή πρωταρχικό στόχο για πολλές ομάδες. Η αίγλη της κατάκτησης του εθνικού τροπαίου δεν έχει καμιά σημασία μπροστά στα έσοδα που θα αποφέρει τη νέα χρονιά η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλωστε, με την οικονομική κρίση που μαστίζει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τα λεφτά της ΟΥΕΦΑ αποτελούν το ...μάννα εξ ουρανού για τους παράγοντες των εκάστοτε ομάδων.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά απ' ό,τι πέρσι. Η διαδικασία των δυο γύρων με αγώνες ομίλων δε θα υπάρξει αφού το πείραμα των δυο χρόνων μάλλον δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Και αυτό γιατί οι πολλοί αγώνες κούρασαν τον κόσμο και επέφεραν σημαντική μείωση στα εισιτήρια. Ετσι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αποφάσισε από φέτος να ισχύσει το παλιό σύστημα και μετά την Α΄ φάση των ομίλων οι ομάδες θα αγωνίζονται σε αγώνες νοκ άουτ. Κάτι που προκαλεί περισσότερο ενδιαφέρον τόσο τηλεοπτικό όσο και από πλευράς φιλάθλων στα γήπεδα.

Αναμονή για Ολυμπιακό και ΠΑΟ - Αγχος για ΑΕΚ

Ολυμπιακός και ΠΑΟ απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

Sportidea

Ολυμπιακός και ΠΑΟ απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ
Από ελληνικής πλευράς ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός εξασφάλισαν ήδη τη θέση τους μεταξύ των 32 που θα απαρτίσουν τους 8 ομίλους των 4 ομάδων, ενώ η ΑΕΚ θα βρεθεί ως ισχυρή στον 3ο προκριματικό γύρο. Ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας εξαιτίας της γενικότερα καλής ευρωπαϊκής του εικόνας, ενώ Ολυμπιακός και ΑΕΚ πιθανότατα θα καταταγούν στο 3ο γκρουπ και θα έχουν δύο ισχυρούς αντιπάλους έναντι μίας ισοδύναμης. Κατά τα άλλα τα μεγάλα φαβορί δίνουν ραντεβού κατευθείαν το Σεπτέμβρη περιμένοντας το ξεκαθάρισμα του καλοκαιριού. Σε αυτά συγκαταλέγονται τρεις ιταλικές (Μίλαν, Γιουβέντους, Ιντερ), δυο ισπανικές (Ρεάλ Μαδρίτης, Ρεάλ Σοσιεδάδ), δυο αγγλικές (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αρσεναλ), δυο γερμανικές (Μπάγερν Μονάχου, Στουτγκάρδη), δυο γαλλικές (Λιόν, Μονακό), καθώς και μια ολλανδική (Αϊντχόβεν), μια πορτογαλική (Πόρτο) και μια τουρκική (Μπεσίκτας). Σε αυτές θα προκριθούν και οι 16 ομάδες που θα προκύψουν από τον Γ΄ γύρο. Σημειώνεται ότι η απώλεια του τροπαίου για τη Γιουβέντους στοίχισε και στη Λοκομοτίβ Μόσχας, που πέρσι είχε αξιόλογη πορεία αφού έφθασε μέχρι τα προημιτελικά. Οι Ρώσοι μετά από αυτή την εξέλιξη θα αναγκαστούν να δώσουν προκριματικό αγώνα και δε θα προκριθούν απευθείας στους ομίλους.

Οσον αφορά στα της ΑΕΚ η Ενωση θα βρεθεί στον Γ΄ προκριματικό γύρο.

Γ΄ Προκριματικός

Με αγωνία περιμένει την κλήρωση η ΑΕΚ

Sportidea

Με αγωνία περιμένει την κλήρωση η ΑΕΚ
1. ΛΑΤΣΙΟ (ΙΤΑΛΙΑ) 2. ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ (ΙΣΠΑΝΙΑ) 3. ΘΕΛΤΑ (ΙΣΠΑΝΙΑ) 4. ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (ΤΟΥΡΚΙΑ) 5. ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ) 6. ΤΣΕΛΣΙ (ΑΓΓΛΙΑ) 8. ΔΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (ΟΥΚΡΑΝΙΑ) 9. ΑΓΙΑΞ (ΟΛΛΑΝΔΙΑ) 10. ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ (ΑΓΓΛΙΑ) 11. ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ (ΣΚΟΤΙΑ) 12. ΣΠΑΡΤΑ ΠΡ. (ΤΣΕΧΙΑ) 13. ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ (ΡΩΣΙΑ) 14. ΜΑΡΣΕΪΓ (ΓΑΛΛΙΑ) 15. ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ (ΡΩΣΙΑ) 16. ΜΠΡΙΖ (ΒΕΛΓΙΟ) 17. ΜΠΕΝΦΙΚΑ (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ) 18. ΑΟΥΣΤΡΙΑ (ΑΥΣΤΡΙΑ). Σε αυτές θα προστεθούν 14 ομάδες που θα προκριθούν από τον 2ο προκριματικό.

Β΄ Προκριματικός

1. ΣΕΛΤΙΚ (ΣΚΟΤΙΑ) 2. ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (ΒΕΛΓΙΟ) 3. ΣΛΑΒΙΑ (ΤΣΕΧΙΑ) 4. ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ (ΝΟΡΒΗΓΙΑ) 5. ΒΙΣΛΑ (ΠΟΛΩΝΙΑ), 6. ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ (ΕΛΒΕΤΙΑ) 7. ΝΤΙΝΑΜΟ Ζ. (ΚΡΟΑΤΙΑ) 8. ΓΚΡΑΤΣΕΡ (ΑΥΣΤΡΙΑ) 9. ΣΑΧΤΙΟΡ (ΟΥΚΡΑΝΙΑ) 10. ΠΑΡΤΙΖΑΝ (ΣΕΡΒΙΑ) 11. ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (ΔΑΝΙΑ) 12. ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (ΙΣΡΑΗΛ) 13. ΤΣΣΚΑ Σ. (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ) 14. ΤΣΣΚΑ Μ. (ΡΩΣΙΑ) 15. ΤΖΟΥΡΓΚΑΡΝΤΕΝ (ΣΟΥΗΔΙΑ) 16. ΖΙΛΙΝΑ (ΣΛΟΒΑΚΙΑ).

* Συν οι 12 ομάδες που θα προκριθούν από τον 1ο προκριματικό

Α΄ Προκριματικός

Συμμετέχουν οι πρωταθλήτριες των 24 τελευταίων χωρών στη βαθμολογία της UEFA: Σλοβενία, Φινλανδία, Λετονία, Μολδαβία, Γεωργία, Βοσνία, Λιθουανία, Ισλανδία, FYROM, Λευκορωσία, Ιρλανδία, Μάλτα, Αρμενία, Ουαλία, Λιχτενστάιν, Αλβανία, Εσθονία, Β. Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Νησιά Φερόε, Αζερμπαϊτζάν, Καζαχστάν, Ανδόρα, Αγιος Μαρίνος.


Από τα βασικά φαβορί και φέτος Μάντσεστερ και Γιουβέντους

Sportidea

Από τα βασικά φαβορί και φέτος Μάντσεστερ και Γιουβέντους

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ