Σάββατο 7 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 73
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣτΕ
Πρόταση για ακύρωση της ανέγερσης σχολείου

Την ακύρωση της πράξης της πολιτείας, με την οποία εγκρίθηκε η ανέγερση σχολικού συγκροτήματος στην Ηλιούπολη (συγκεκριμένα των 6ου Γυμνασίου και 9ου και 18ου νηπιαγωγείου) προτείνει στο Ε` Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η πάρεδρος Ολγα Παπαδοπούλου. Το σκεπτικό αυτής της πρότασης στηρίζεται στο ότι η «κανονιστική απόφαση του γγ Περιφέρειας δε δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης - όπως προβλέπει η νομοθεσία και ως εκ τούτου είναι ανυπόστατη και ακυρωτέα».

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει κάτοικοι της Ηλιούπολης και ζητούσαν την ακύρωση της από 8.8.2002 απόφασης του γγ Περιφέρειας, που επιτρέπει την ανέγερση του συγκροτήματος, που έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί στη θέση «Διάνα», η οποία είναι δασική έκταση, πράγμα που έχει προκαλέσει και μηνύσεις από το Δασαρχείο Πεντέλης.

Η υπόθεση αυτή θα συζητηθεί εκ νέου ως προς το σκέλος της άρσης της αναδάσωσης της εν λόγω έκτασης και της παραχώρησής της στο Δήμο Ηλιούπολης με σκοπό την ανέγερση του σχολικού συγκροτήματος. Το ΣτΕ επιφυλάχτηκε να εκδώσει την απόφασή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ