Παρασκευή 13 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΟΤ
Δεν πάνε στη φιέστα των εγκαινίων των νέων γραφείων

Την ομόφωνη άρνησή τους να συμμετάσχουν «στα εγκαίνια - φιέστα των νέων ενοικιαζόμενων γραφείων» του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού δηλώνουν οι διοικήσεις των Συλλόγων Υπαλλήλων του οργανισμού. Τα εγκαίνια θα γίνουν σήμερα με υψηλές συμμετοχές από την κυβέρνηση, αλλά και από άλλους φορείς.

Σε ανακοίνωση - καταγγελία τους, οι Σύλλογοι Υπαλλήλων του ΕΟΤ επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι:

  • «Ο ΕΟΤ βιώνει σήμερα μια κατάσταση πλήρους απαξίωσης του ρόλου του, αλλά και υποβάθμισης των εργαζομένων του, μην μπορώντας να βοηθήσει και να συμβάλει ουσιαστικά στο ξεπέρασμα της κρίσης που μαστίζει σήμερα τον ελληνικό τουρισμό».
  • «Η απρογραμμάτιστη διάλυση και μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στη Γενική Γραμματεία Τουρισμού και στις Περιφέρειες της χώρας δημιούργησε ανασφάλεια και σύγχυση στην τουριστική αγορά, με αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό να μην μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματά τους, αλλά να περιφέρονται από υπηρεσία σε υπηρεσία και από κτίριο σε κτίριο, γεγονός που επέτεινε τη γραφειοκρατία αντί να την επιλύσει».

Τα σωματεία των εργαζομένων θεωρούν ότι επικρατεί «μπάχαλο» από την έλλειψη συντονισμού της ηγεσίας του τουριστικού τομέα στο υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς και ότι υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων με διαφορετικές αποδοχές στον ΕΟΤ και στη Γενική Γραμματεία Τουρισμού. Καταγγέλλουν ακόμη ότι ενώ γίνονται δεκτά οικονομικά, θεσμικά και συνταξιοδοτικά αιτήματά τους, δεν προωθούνται ποτέ στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ