Σάββατο 14 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΖΑΝΗ
Στέλνουν Κούρδο αγωνιστή στα κάτεργα της Τουρκίας

Να του δοθεί πολιτικό άσυλο ζητά η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ

Να δοθεί πολιτικό άσυλο σε Κούρδο πολιτικό κρατούμενο, πατέρα πέντε παιδιών, που βρίσκεται εδώ και οκτώ μέρες στην Ασφάλεια Κοζάνης, ζητά με ανακοίνωσή της η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Κούρδος πολίτης που διώκεται για την αντιστασιακή του δράση στην Τουρκία, είχε βασανιστεί ανελέητα πριν κατορθώσει να εισέλθει στη χώρα μας. Οπως λένε, όσοι τον έχουν συναντήσει στα κρατητήρια της Ασφάλειας, βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους σωματικής και ψυχολογικής κατάρρευσης μετά από ξυλοδαρμούς σε τρεις φυλακές της Τουρκίας, γνωστές για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των φυλακισμένων και ιδίως των πολιτικών κρατούμενων.

«Η κυβέρνηση - τονίζει η ΝΕ Κοζάνης - με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης αρνείται να παραχωρήσει πολιτικό άσυλο επικαλούμενη γελοίους ανυπόστατους ισχυρισμούς πως δήθεν είναι οικονομικός μετανάστης. Ομως, είναι πλήρως αποδεδειγμένο ότι στην Τουρκία καταζητείται για πολιτικούς λόγους, και τυχόν απέλασή του, όπως διέταξε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σημαίνει αυτόματα τον εγκλεισμό του στα κάτεργα του τουρκικού κράτους. Η ελληνική κυβέρνηση στα όνομα της πολιτικής της για "προσέγγιση με την Τουρκία" καταπατεί ανθρώπινα δικαιώματα, αρνείται να εφαρμόσει διεθνείς συμβάσεις και δίνει "εξετάσεις καλής συμπεριφοράς" απέναντι στην Τουρκία και τους υπερατλαντικούς συμμάχους, αδιαφορώντας για τους Κούρδους πατριώτες αγωνιστές, πατώντας πάνω στα κορμιά τους».

Η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ απαιτεί «να αφεθεί τώρα ελεύθερος ο Κούρδος πολιτικός κρατούμενος» και «να ανακληθεί η απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης που διατάσσει την απέλαση του Κούρδου πατριώτη». Ζητά ακόμη να αναπτυχθεί κίνημα αλληλεγγύης επιβεβαιώνοντας ακόμα μια φορά την προσήλωση των Ελλήνων σε ηθικές αξίες και του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ