Τετάρτη 18 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγανακτισμένοι Χιώτες «κατέλαβαν» πλοίο της γραμμής

Η εταιρία ΝΕΛ κατάργησε τις εκπτώσεις στα εισιτήρια.

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Κυριακή στο λιμάνι της Χίου, όπου εμπόδισαν τον απόπλου του πλοίου της γραμμής, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση κατάργησης της μειωμένης τιμής εισιτηρίων από την εταιρία ΝΕΛ, πλήθος αγανακτισμένων ναυτικών, συνταξιούχων και εν ενεργεία, φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ατομα με Ειδικές Ανάγκες και πολύτεκνοι.

Η δυναμική κινητοποίηση οργανώθηκε από το Σωματείο των Συνταξιούχων Ναυτικών, του Συλλόγου Πολυτέκνων, των τριών Συλλόγων Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Συλλόγου των ΑμΕΑ.

Η συγκέντρωση έγινε στις 8 το βράδυ. Οι συγκεντρωμένοι, καθώς, σε συνδυασμό με την όλη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ξεχείλισε η αγανάκτηση και παρά τις προσπάθειες των λιμενικών και των ΟΥΚ να τους εμποδίσουν, έσπασαν το κιγκλίδωμα και κατέλαβαν τον καταπέλτη του πλοίου, εμποδίζοντάς το να φύγει. Μαζική εκφράστηκε η συμπαράσταση των επιβατών στους συγκεντρωμένους, αν και καθυστέρησε η αποβίβασή τους, ενώ το πλοίο έφυγε με μια ώρα καθυστέρηση.

Τα συνθήματα των συγκεντρωμένων στρέφονταν κατά της εφοπλιστικής ασυδοσίας και της «κυβέρνησης των εφοπλιστών», ενώ γιουχαΐστηκε και ο βουλευτής της ΝΔ Θ. Βαρίνος, που τόλμησε να εκφραστεί υπέρ των εφοπλιστών. Οι συγκεντρωμένοι έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού για αύριο Πέμπτη, στις 8 το βράδυ, για συνάντηση σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και για την οργάνωση του αγώνα, ώστε να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ