Σάββατο 18 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Θύματα της κυβερνητικής αδιαφορίας

Οι εργαζόμενες θα επανέλθουν με νέες κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους

Απόλυτα αρνητική ήταν για ακόμα μία φορά χτες η κυβέρνηση στο αίτημα των καθαριστριών για αλλαγή του εργασιακού τους καθεστώτος από συμβάσεις έργου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Τόσο οι εκπρόσωποι του υπουργείου Εσωτερικών, όσο και του υπουργείου Παιδείας, με τους οποίους συναντήθηκαν χτες οι καθαρίστριες στο πλαίσιο συγκέντρωσης και πορείας που πραγματοποίησαν, επιχείρησαν να τις καθησυχάσουν προεκλογικά, δίνοντάς τους την αύξηση του 15% στους μισθούς και το εκλογικό επίδομα, που ζητούσαν επιπρόσθετα.

Οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις - ακόμα και αυτά δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα τα πάρουν - ουσιαστικά είναι «στάχτη στα μάτια» των εργαζομένων, αφού εδώ και χρόνια αρνείται συστηματικά η κυβέρνηση να αλλάξει το καθεστώς εργασίας τους. Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα έχουν νέα συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να συζητήσουν για το εκλογικό επίδομα.

Επιπλέον οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων εκτός από τα παραπάνω αιτήματα ζητούν την αναπροσαρμογή των αμοιβών τους σε ετήσια βάση, αμοιβές για έντεκα μήνες, καθώς και οι αμοιβές για την καθαριότητα των αιθουσών και των κοινόχρηστων χώρων να είναι σύμφωνα με το εμβαδόν.

Παρά την πρόταση της προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μ. Στεκουλέα να μην κάνουν πορεία προεκλογικά (!), οι καθαρίστριες μετά τη συγκέντρωσή τους στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας πραγματοποίησαν και πορεία διαμαρτυρίας προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας. Με συνθήματα όπως «Λεφτά για την παιδεία, για καθαρά σχολεία», «Είμαστε εργάτες και όχι εργολάβοι» δήλωσαν το «παρών» και υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με δυναμικές κινητοποιήσεις. Στη συγκέντρωσή τους παρευρέθηκε και χαιρέτισε ο Γιώργος Μπουλούγαρης, μέλος του διοίκησης του ΕΚΑ.

Οπως δήλωσε μετά τις συναντήσεις η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας Ελένη Λυγνού: «Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Πολλές φορές φτάσαμε στο "διά ταύτα", αλλά η κυβέρνηση βάζει ένα στοπ. Με τον τρόπο αυτό στερούν από εμάς το δικαίωμα να ζήσουμε σαν άνθρωποι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ