Παρασκευή 20 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΑΕ»
Ο Κόκκαλης κύριος μέτοχος

Συνέντευξη σχετικά με το νέο γήπεδο Καραϊσκάκη έδωσαν χτες ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Σ. Κόκκαλης, και εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρίας. Αμφότεροι προσπάθησαν να πείσουν για το ορθό του εγχειρήματος και προέβαλλαν (τις βολικές γι' αυτούς) κατασκευές. Δεν έδωσαν βέβαια στη δημοσιότητα τη σύμβαση (...) ενώ η προσπάθειά τους να παρουσιαστεί ως έργο ωφέλιμο για τη νεολαία της περιοχής και όχι συγκεκριμένα συμφέροντα, μάλλον απέτυχε.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παραδοχή ότι κύριος μέτοχος της «Καραϊσκάκη ΑΕ» που έχει αναλάβει την κατασκευή και διαχείριση του γηπέδου είναι ο Σωκράτης Κόκκαλης... Οσο για τα υποτιθέμενα οφέλη του ερασιτέχνη, η αδυναμία ξεκάθαρης απάντησης σε σχετική ερώτηση είναι ενδεικτική: ««Το κέρδος για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό είναι το ότι θα δημιουργηθούν χώροι στο νέο Καραϊσκάκη για να δραστηριοποιείται και παράλληλα να εξυπηρετεί ένα μεγάλο μέρος του, το ποδόσφαιρο (...). Ο ερασιτέχνης έχει πολλαπλά οφέλη. Μεγαλύτερο όλων είναι η προσπάθεια που κάνουμε με την εγγραφή μελών (...). Με τα χρήματα αυτά ο Ερασιτέχνης θα είναι αυτοδύναμος. Δεν πρόκειται να υπάρχει κερδοσκοπία από το Στάδιο Καραϊσκάκη. Αν υπάρξουν κέρδη θα επενδυθούν στον ενιαίο Ολυμπιακό (σ.σ. μόρφωμα το οποίο ουσιαστικά θα ανήκει και θα ελέγχεται από τον κύριο Κόκκαλη)»...

Επιβεβαιώνοντας στην πράξη ότι αυτό που προέχει για τους μεγαλοπαράγοντες δεν είναι «η αγάπη για την ομάδα και το ποδόσφαιρο», αλλά τα γενικότερα συμφέροντά τους, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρθηκε και στο εγχείρημα της μαζικής εγγραφής μελών. «Είδαμε τις εκλογές της Μπαρτσελόνα που έχουν πολλά κοινά με τις πολιτικές εκλογές. Ελπίζω να έχουμε κι εμείς τον Οκτώβρη κάτι ανάλογο» ανέφερε.

Στο ίδιο μοτίβο, αλλά σε προχτεσινή εκδήλωση, ο Σ. Κόκκαλης είπε ότι το 1992 είχε επισκεφτεί τον τότε πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, για «να δούμε πώς μπορούμε να ρυθμίσουμε και να τακτοποιήσουμε τα μεγάλα χρέη που είχαν δημιουργηθεί στον Ολυμπιακό» Και συνέχισε: «Είχαμε κάνει κάποιες προτάσεις και πριν αρχίσουμε μου είπε ο κ. Μητσοτάκης: Ξέρεις ποιος ήταν πριν από σένα εδώ; Ο κ. Βαρδινογιάννης και μου είπε δώσε στον Κόκκαλη τα ψηφιακά αλλά μην τον αφήσεις να πάρει τον Ολυμπιακό. Ας βγει είτε ο κ. Μητσοτάκης είτε ο κ. Βαρδινογιάννης να το διαψεύσει».

Χτες ο Κ. Μητσοτάκης αποδέχτηκε τη συνάντηση και το θέμα της, όχι όμως την «αποκάλυψη» του: «Το 1992 αποφασίσαμε να σώσουμε τον Ολυμπιακό και τον σώσαμε (...). Οχι βεβαίως για το χατίρι κανενός προσώπου, αλλά γιατί ήταν μία ιστορική ομάδα την οποία τιμούμε και την οποία, άλλωστε, είναι γνωστό ότι εγώ προσωπικά τη συμπαθώ. Από εκεί και πέρα όσα αναφέρει ο κ. Κόκκαλης περί δήθεν αναμίξεως του κ. Βαρδινογιάννη και σχετικής συζητήσεως είναι ανακριβή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ