Σάββατο 21 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιάννης Μεθενίτης
Γιάννης Μεθενίτης
Φωτ.

Ο παλαίμαχος και αταλάντευτος κομμουνιστής ΠΑΚΗΣ ΑΝΘΟΥΛΗΣ, ο οποίος πέθανε στις 16 Ιούνη 2003, γεννήθηκε στα Λαγκάδια Αρκαδίας. Ηταν καλός επιστήμονας - οδοντογιατρός - σεμνός αγωνιστής και υπηρέτησε τα ιδανικά του σοσιαλισμού. Υπήρξε για πολλά χρόνια σύμβουλος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, μέλος της Γραμματείας των Ετεροδημοτών Αρκάδων Αθήνας του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βριλησσίων και 50 ευρώ, μέσω της Επιτροπής Αρκάδων Αθήνας του ΚΚΕ.

Μιχάλης Κουλούρης

  • Στη μνήμη του Πάκη Ανθούλη και τιμώντας τη σεμνότητα και τους αγώνες του μέσα από το λαϊκό κίνημα και τους μαζικούς φορείς, που υπέστη διώξεις για τις ιδέες και τη δράση του, προσφέρω, μέσω της Επιτροπής Αρκάδων Αθήνας, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο συμπατριώτης του Κώστας Σοκορέλης

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 40 μέρες από τότε που μας «άφησε» για πάντα ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, Μακρονησιώτης ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΜΠΗΣ. Ο πατέρας του μπαρμπα-Θανάσης Πλούμπης, προοδευτικός άνθρωπος, διαπαιδαγώγησε και την οικογένειά του με τα ιδανικά της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στη διάρκεια της Κατοχής, ο Γιάννης, όντας φοιτητής της Νομικής, εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ Σπουδαστών και ανέπτυξε ενεργό δράση. Αναδείχτηκε σε στέλεχός της με σημαντική συμβολή.

Με την Απελευθέρωση το μεταβαρκιζιανό δοσιλογικό κράτος τον εξόρισε στην Ικαρία, απ' όπου μεταφέρθηκε στο Μακρονήσι. Εκεί μαζί με τους χιλιάδες εξόριστους δοκίμασε την ωμή βία των απάνθρωπων βασανιστών. Παρά το γεγονός ότι ήταν μονόφθαλμος, οι βασανιστές τον κακοποίησαν στο γερό μάτι, για να τον καταστήσουν τυφλό. Τελικά δεν υπέκυψε στη βία και οδηγήθηκε σε κατάσταση αφασίας στον 7ο λόχο των αμετανόητων. Εκεί παρέμεινε ως τη διάλυση του κολαστηρίου για τους πολιτικούς εξόριστους. Κατόπιν μεταφέρθηκε στον Αϊ Στράτη, όπου παρέμεινε αρκετά χρόνια.

Στη μνήμη του η οικογένεια Μελέτη Κανιάρη, μαζί με τα θερμά συλλυπητήρια προς τη συντρόφισσα της ζωής του Οφηλία και τους λοιπούς συγγενείς του, προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, 30 ευρώ.

* * *

H Ντίνα Παλληκάρη και ο Πασχάλης Βουντίδης προσφέρουν 300 ευρώ στην ΕΕΔΥΕ στη μνήμη των γονιών τους ΚΩΣΤΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 11 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή και τον αγώνα ο σύντροφός μου ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΕΤΑΣ.

Στη μνήμη του προσφέρω 25 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της Εργατικής ΚΟΒ Ηλιούπολης.

Η γυναίκα του Αργυρώ Αρετά

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» απροσδόκητα από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ναυτεργατών, 50 ευρώ.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΣΤΑΥΡΟΥ, ΜΑΤΙΝΑΣ και ΓΙΩΡΓΗ ΠΟΥΡΓΑΛΗ, ΒΑΣ. ΜΑΤΖΑΡΙΔΗ και ΣΩΤΗΡΗ ΦΟΥΡΝΑΡΟΥ η Αγγελική Σταύρου Πούργιαλη προσφέρει 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Σήμερα, 21 Ιούνη κλείνουν 6 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΦΡΟΣ, ο οποίος ως μέλος του ΚΚΕ συμμετείχε με πίστη και αφοσίωση στους σκληρούς ταξικούς και ηρωικούς αγώνες. Και έμεινε ως το τέλος της ζωής του άψογος στη συμπεριφορά και την ανθρωπιά.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 10 ευρώ στην ΚΟΒ Ταύρου.

Η οικογένειά του


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ