Τρίτη 24 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΣΕΒΕΕ
Χρηματοδότηση για την αγορά των ειδικών μηχανών σήμανσης

Περισσότερο χρόνο και ευνοϊκή χρηματοδοτική ρύθμιση ζητάει από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, σχετικά με το μέτρο της κατάργησης της διάτρησης στοιχείων του ΚΒΣ από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η οποία συνεπάγεται την αγορά ειδικών μηχανών.

Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «με το Ν. 3052/02 και την ΠΟΛ 1082/2.6.2003, προβλέπεται η σταδιακή κατάργηση της διάτρησης στοιχείων του ΚΒΣ για όλες τις επιχειρήσεις που διατηρούν τα στοιχεία αυτά με μηχανογραφικό τρόπο. Το μέτρο αυτό θα υποχρεώσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αγορά ειδικών μηχανών σήμανσης στοιχείων, με αποτέλεσμα την άνευ λόγου επιβάρυνση των Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, τόσο με την αγορά όσο και με την υποστήριξη των μηχανών αυτών».

Η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί ότι αυτή η επιβάρυνση πρέπει να αντισταθμιστεί είτε με τη χρηματοδότηση της αγοράς των μηχανών σήμανσης, είτε με την έκπτωση ολόκληρου του ποσού που θα διατεθεί από τη φορολογία. Στο μεταξύ, ζητάει την αναστολή της υποχρέωσης αγοράς των μηχανών μέχρι να εκδοθεί η σχετική απόφαση, αλλά και επειδή δεν έχει ενημερωθεί για το μέτρο η συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ