Τρίτη 24 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τεχνάσματα τραπεζιτών

Σε διαφημιστικά τεχνάσματα και αλχημείες επιδίδονται πλέον οι τράπεζες, σε μια προσπάθεια να αποσπάσουν - η κάθε μια για λογαριασμό της - μεγαλύτερα μερίδια αγοράς.

Η Eurobank (όμιλος Λάτση) ανακοίνωσε ένα... «νέο, πρωτότυπο τρόπο» αποπληρωμής του στεγαστικού δανείου, με το οποίο ο δανειολήπτης μπορεί να μειώσει στο μισό το ύψος της δόσης του, να μην πληρώσει μια δόση κάθε χρόνο ή να αυξήσει μέχρι και το διπλάσιο το ύψος κάποιας δόσης ανάλογα με τις ανάγκες και δυνατότητες του οικογενειακού προϋπολογισμού. Η σχετική ανακοίνωση μας πληροφορεί ότι οι ρυθμίσεις αυτές «γίνονται χωρίς καμία επιβάρυνση για τον πελάτη». Με απλά λόγια, το μόνο που κάνουν είναι να μην υπολογίσουν πανωτόκια και πρόστιμα για όσους υπαχθούν στη ρύθμιση. Γιατί βέβαια τα ποσά για την εξόφληση του κεφαλαίου θα προσαυξάνονται με τους αναλογούντες, κάθε φόρα, τόκους...

Απ' την πλευρά της, η Aspis Bank, όπως και όλες οι άλλες τράπεζες, διαφημίζει το στεγαστικό που είναι συνδεδεμένο με το διατραπεζικό επιτόκιο του ευρώ προσαυξημένο από 1,9% μέχρι και 2,5%. Στην πραγματικότητα το κυμαινόμενο αυτό επιτόκιο χορηγείται με συγκεκριμένη διάρκεια, όχι μεγαλύτερη από τα 3 χρόνια. Μετά τη λήξη η κάθε τράπεζα θα έχει όλη την ευχέρεια να καθορίσει οποιοδήποτε άλλο περιθώριο προσαύξησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ