Τετάρτη 25 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι χαμένες ευκαιρίες

Είμαι ένα τίποτα.

Διότι αν είχα σπουδάσει οικονομικά, θα αντιλαμβανόμουν πώς 30.000.000 δρχ. γίνονται σε 10 χρόνια 250.000.000 δρχ.

Αν είχα σπουδάσει γλωσσολογία - διότι η φιλολογία δεν αρκεί - θα κατανοούσα την ΠΑΣΟΚική διάλεκτο.

Ετσι η τόσο απλή και άνετη «απολογία» του συμπαθέστατου κύριου Νεονάκη στον κύριο Χατζηνικολάου, στο MEGA, δε θα μου δημιουργούσε αυτή την τεράστια αναρώτηση, αυτή την αμφισβήτηση της ύπαρξής μου, τούτο το αυτομαστίγωμα πάνω στην κλιμακτήριο.

Δε θα καθόμουν με την Αριθμητική να χάνομαι σε υπολογισμούς και να βάζω κάτω: ώρες δουλιάς, αποδοχές, κρατήσεις, έσοδα - έξοδα, χρόνια εργασίας κλπ., κλπ. και να οικτίρω τον εαυτό μου.

Τόσο απλά πράγματα, τόσο μικρά ποσά, εσένα κυρά μου γιατί σου φαίνονται μυθικά; Γιατί δεν ξέρεις Μαθηματικά! Γιατί είσαι άχρηστη! Γιατί δεν έχεις καλό κουμάντο! Γιατί στα 30 χρόνια που δουλεύεις 18 ώρες το 24ωρο και με καλές - περιστασιακά έστω - αμοιβές, δεν μπόρεσες ούτε ένα μικρό μέρος αυτού του ποσού να συγκεντρώσεις.

Αμ, οι άλλοι οι άχρηστοι; Το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού; Οι υπάλληλοι, οι εργάτες, οι μερικώς απασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι απολυμένοι, οι πένητες, οι άθλιοι; Ολοι αυτοί οι άχρηστοι που τα ποσά τούς φαίνονται προκλητικά;

Ο άνθρωπος ήταν τόσο νηφάλιος! Αν επρόκειτο για τερατώδεις καταστάσεις - όπως νομίζετε - έτσι άνετα θα τα μολογούσε τα νούμερα;

Λοιπόν! Εσείς κι εγώ είμαστε φάουλ!

Χρειαζόμαστε μαθήματα: 1ον Απλής οικονομίας, 2ον Εντατικής εκμάθησης της ΠΑΣΟΚικής διαλέκτου.

Για στρωθείτε στη δουλιά. Δεν έχετε διαθέσιμο χρόνο; Ε! Αφήστε τις διαμαρτυρίες για ψύλλου πήδημα. Οχι το συνταξιοδοτικό, όχι η ανεργία, όχι η ΕΕ, όχι το ΝΑΤΟ, όχι οι Αμερικάνοι. Μια το ένα μια το άλλο, σας έφαγαν οι δρόμοι! Χασομέρηδες!


Ελένη ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ