Σάββατο 25 Μάρτη 2000 - Κυριακή 26 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΣΚΑΚΙ ΜΕ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ
Διεκδικεί παγκόσμιο τίτλο ο Σπ. Κοφίδης

Η Λέσχη Τραπεζικών και ο ΑΟ Τραπεζικών Πάτρας διοργανώνουν προκριματικούς αγώνες για το Διεθνές «Ικαρος 2000»

Σε πρώτο πλάνο (δεξιά) ο ομοσπονδιακός Μαιτρ, Σπύρος Κοφίδης. Διακρίνονται οι Κοτρωνιάς, Αγκνος, Γκέσος, Φρεντζιάς κ.ά.
Σε πρώτο πλάνο (δεξιά) ο ομοσπονδιακός Μαιτρ, Σπύρος Κοφίδης. Διακρίνονται οι Κοτρωνιάς, Αγκνος, Γκέσος, Φρεντζιάς κ.ά.
Στην ωφελιμότητα του σκακιού έχουμε αναφέρει ότι το σκάκι δε σταματάει μόνο στο διαπαιδαγωγικό και κοινωνικό του ρόλο, εντυπωσιάζει με το «θέαμά του», την πολυπλοκότητα και τον κυκεώνα των συνδυασμών του. Η αγωνιστική του «εμβέλεια» είναι μοναδική σαν πνευματικό άθλημα, γιατί κανένα άλλο δεν παρουσιάζει αυτή την αστείρευτη αγωνιστική συμμετοχή, αυτό το «άπλωμα» σε όλες τις κοινωνικές τάξεις της χώρας. Είναι άθλημα όλων των ηλικιών, πολύπλευρο και ποικίλο σε διοργανώσεις.

Μια από τις διαφορετικές μορφές του αγωνιστικού σκακιού είναι και οι αγώνες με αλληλογραφία, οι οποίοι γίνονται σε ατομικό, ομοσπονδιακό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο με αντίστοιχα πρωταθλήματα.

Ενας Ελληνας Ο.Μ. ο Σπύρος Κοφίδης (αδελφός του γνωστού Ι.Μ. Ανδρέα Κοφίδη) συμμετείχε με επιτυχία στους προκριματικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με αλληλογραφία και έχει προκριθεί στους τελικούς με άλλους 16 ισχυρούς. Ετσι, ο Διεθνής Μετρ (αυτό τον τίτλο έχει στο σκάκι με αλληλογραφία και αγωνίζεται για «νόρμα» του GM)Σ. Κοφίδης διεκδικεί τον παγκόσμιο τίτλο από τους:

Σολτάου, Πφρέτσερ, Μόρλοκ, Κλουβ, Ρίντερ (Γερμανία), Μπανγκ, Εκεμπιεργκ, Σλοτ (Δανία), Καμέντες, Βόλσοκ (Ουκρανία), Σάμαριν, Κοπίλοβ (Ρωσία), Μπρόσκα (Πολωνία), Μάλιανγκαϊ (Ολλανδία), Χάμαρατ (Αυστρία) και Σέβεσεκ (Τσεχία).

Οι αγώνες ξεκίνησαν στις αρχές του 2000 και θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2001..!

Οσοι φίλοι του σκακιού (ανεξάρτητα από δυναμικότητα) επιθυμούν να παίξουν σκάκι δι' αλληλογραφίας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, μπορούν να στείλουν επιστολή στον «Ρ» (Λεύκης 134 ΤΚ 145 65 για Δημ. Ρουμελιώτη ή να τηλεφωνούν στο 6442.700).

* Προκριματικό Διεθνές Τουρνουά διοργάνωσαν οι Τραπεζικοί Πάτρας σε συνεργασία με τον ΣΟ Ικαρίας στα πλαίσια του «Ικαρος 2000». Οι αγώνες γίνονται κάθε Σάββατο και Τετάρτη απόγευμα στο εντευκτήριο της Λέσχης Τραπεζικών - Τσαμαδού 94, τηλ. 318060 - με σύστημα Ελβετικό 7 γύρων και χρονική διάρκεια 2 ώρες για κάθε παίκτη. Επαθλα για τους τρεις πρώτους νικητές, χρηματικά, αλλά και φιλοξενία στο Διεθνές του Καλοκαιριού στον Αγιο Κήρυκο της Ικαρίας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ