Τρίτη 1 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΟΧΙ στις παραχωρήσεις...

Την αντίθεσή του στην πρόθεση της κυβέρνησης να παραχωρήσει σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας, όπως η Ακρόπολη, η Στοά Αττάλου, ο Αρειος Πάγος, οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός, ο Κεραμεικός και η Ακαδημία Πλάτωνος, στο Δήμο Αθηναίων, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Ο ΣΕΑ σημειώνει πως οι παραπάνω αρχαιολογικοί χώροι αποτελούν μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον αρχαιολογικό νόμο, «η ευθύνη για την προστασία των αρχαιοτήτων ανήκει στο ελληνικό κράτος». Προσθέτει, πως ως Σύλλογος «χαιρετίζει» τη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση - «ιδιαίτερα στην προοπτική των Ολυμπιακών Αγώνων - αλλά «με κανέναν τρόπο δεν κάνει αποδεκτή την παραχώρηση των αρχαιολογικών χώρων ή την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σχετικών με τη διαχείρισή τους σε άλλους φορείς πλην του υπουργείου Πολιτισμού και των υπηρεσιών του».

Απευθυνόμενος στη δήμαρχο Αθηναίων - «η οποία επιτυχώς διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού» - ο ΣΕΑ εκτιμά ότι αντιλαμβάνεται «τόσο το σχετικό νομικό πλαίσιο όσο και τη διαφορά μεταξύ συνεργασίας και παραχωρήσεως».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ