Τρίτη 1 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αρχή Επιδαυρίων με «Οιδίποδα»

Με την τραγωδία «Οιδίπους επί Κολωνώ» του Σοφοκλή, από το Θέατρο Τέχνης, αρχίζουν τα Επιδαύρια, στις 4 και 5 Ιούλη. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του σκηνοθέτη της, Μίμη Κουγιουμτζή. Πρόκειται για την περσινή παράσταση που ματαιώθηκε, λόγω διήμερης καταρρακτώδους βροχής. Η μετάφραση είναι του Δημήτρη Μαρωνίτη, τα σκηνικά του Διονύση Φωτόπουλου, η επιμέλεια κοστουμιών της Κατερίνας Σωτηρίου, η μουσική του Φίλιππου Τσαλαχούρη και η χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου. Τον Οιδίποδα υποδύεται ο Γιάννης Βόγλης. Παίζουν, επίσης: Κάτια Γέρου, Δήμητρα Χατούπη, Θοδωρής Γράμψας, Γιάννης Καρατζογιάννης, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Νίκος Νίκας. Στο ρόλο του Αγγελιοφόρου ο Γιάννης Φέρτης.

Ο Σοφοκλής, στα ενενήντα του χρόνια, επανήλθε στον τραγικό του ήρωα, τον Οιδίποδα. Αντιμέτωπος πια με τον δικό του θάνατο, πραγματεύεται σε αυτή την τραγωδία το τέλος του πολυβασανισμένου ήρωά του. Ο θάνατος, όμως, του Οιδίποδα δεν είναι ο θάνατος ενός απλού ανθρώπου, καθώς μέσα από αυτόν ο ποιητής γεφυρώνει το ανθρώπινο και το κοινωνικό με το θείο.

Εισιτήρια για τις 2 παραστάσεις του «Οιδίποδα επί Κολωνώ» προπωλούνται στα ταμεία του Ελληνικού Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39 -εντός στοάς- τηλ. 210-3221459) και στα ταμεία του θεάτρου Επιδαύρου (τηλ. 2753-0-22026). Τηλεφωνική προπώληση εισιτηρίων, με πιστωτική κάρτα, γίνεται στο τηλέφωνο 210-3221459. Οι τιμές είναι: 40, 32, 22, 17 ευρώ. Φοιτητικά και για νέους μέχρι 18 ετών, στρατιώτες και πολύτεκνους 8,5 ευρώ στο άνω διάζωμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ