Τετάρτη 2 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
Απεργία από αύριο και για 48 ώρες

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων με αποφάσεις των σωματείων τους κατά του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας των ΕΛΠΕ στον Ομιλο Λάτση, της πολιτικής συνολικά των ιδιωτικοποιήσεων και της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας. Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 5 το πρωί της Πέμπτης, 3 Ιούλη και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο στις 5 το πρωί.

Εγκλημα, χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού ΑΒΕΕ, τη δεύτερη φάση του ξεπουλήματος των ΕΛΠΕ στον Ομιλο Λάτση με την απορρόφηση της ΠΕΤΡΟΛΑ από τα ΕΛΠΕ. «Τα επιτελεία της κυβέρνησης - υπογραμμίζει - μεθοδεύουν από καιρό διάφορα σενάρια απάθειας και συναίνεσης. Επικεντρώνουν την προσπάθειά τους στον κατευνασμό του αγωνιστικού φρονήματος των εργαζομένων. Είναι άνθρωποι πραγματικά καπάτσοι και σε αυτήν την προσπάθειά τους βρίσκουν πολλούς εθελοντές, ακόμα και μέσα στην εταιρία μας».

Η Ενωση, απευθυνόμενη στους εργαζόμενους, ξεκαθαρίζει: «Δυο δρόμοι ανοίγονται μπροστά μας: Ο δρόμος της προσαρμογής και υποταγής στα νέα δεδομένα και ο δρόμος του αγώνα. Ποια τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε; Την τακτική της άμυνας, τη δήθεν σωτηρία και την ατομική λιποταξία; Την τακτική των υπογραφών και εγγυήσεων; Ολοι ξέρουμε πως είναι χαρτιά χωρίς αντίκρισμα. ΄Η την τακτική του αγώνα, που όσο και αν είναι δύσκολος, μέσα σε αυτόν βρίσκεται η μοναδική σωτηρία;».

Και μεταξύ άλλων καταλήγει: «Οσο και αν είναι δύσκολη η κατάσταση, μόνο με συσπείρωση και αγώνα των εργαζομένων μπορεί να ανατραπεί. Χαμένοι είναι οι αγώνες που δε γίνονται. Ολοι μαζί συσπειρωμένοι να δώσουμε τη μάχη. Οχι στο ξεπούλημα των ΕΛΠΕ. Ολοι μαζί μπορούμε να το αποτρέψουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ