Τετάρτη 2 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΖΩΝΗΣ
Κινδυνεύουν να πεταχτούν στο δρόμο

«Αφού δεν έχουν ένσημα, δεν έχει περίθαλψη», δήλωσε - προκαλώντας οργή - ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ρ. Σπυρόπουλος

Στον αέρα βρίσκονται από χτες άνεργοι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία καθώς έληξε το βιβλιάριο ασθενείας τους! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη διαλυτική της πολιτική σε βάρος της Ζώνης του μοναδικού οικονομικού - παραγωγικού πνεύμονα της περιφέρειας του Πειραιά, όχι μόνο δημιούργησε στρατιές ανέργων, αλλά και τους τιμωρεί από πάνω, επιχειρώντας να πάρει πίσω μία από τις κατακτήσεις αυτού του κλάδου που είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κατά τη διάρκεια της ανεργίας.

Χτες το πρωί, εκπρόσωποι από τα Σωματεία της Ζώνης έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ρ. Σπυρόπουλο, απαιτώντας την ανανέωση των βιβλιαρίων των ανέργων, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτό αποτελεί δέσμευση που έλαβαν τόσο ο υπουργός Εργασίας, Δ. Ρέππας, στη διάρκεια δηλώσεών του, όσο και ο υφυπουργός Εργασίας κ. Τζιόλας με δελτίο Τύπου από τον περασμένο Απρίλη. Ωστόσο, η απάντηση που έδωσε ο Σπυρόπουλος στους συνδικαλιστές ήταν: «Δεν έκαναν οι άνεργοι της Ζώνης τα απαραίτητα ημερομίσθια την προηγούμενη χρονιά, δεν έχει περίθαλψη, εφόσον δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του ΙΚΑ»! Η απάντηση, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των συνδικαλιστών, που είχε ως αποτέλεσμα ο υφυπουργός να επιφυλαχτεί να τους δώσει σήμερα την τελική απάντηση.

Τα σωματεία της Ζώνης, σε κοινή καταγγελία που εξέδωσαν αμέσως μετά τη συνάντηση, καλούν όλους τους εργάτες και τους ανέργους της Ζώνης, να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα «ώστε - όπως αναφέρει - να επιβάλουμε δυναμικά την προστασία αυτών που έχουν πληγεί από την ανεργία, την προστασία των σακατεμένων εργατών της Ζώνης, την προστασία των ανέργων που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία». Επισημαίνουν δε ότι τα «ψυχρά και αδυσώπητα επιχειρήματα» που εισέπραξαν «έκπληκτοι οι συνδικαλιστές», «αντανακλούν την ουσία και το περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ