Πέμπτη 3 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση του Διρού

Τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την ιδιωτικοποίηση των Σπηλαίων Διρού, που επιχειρούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στα πλαίσια της ευρωενωσιακής πολιτικής, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ.

Αναφερόμενη στη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ στους κατοίκους του Οίτυλου, που διαδήλωναν για να μην ξεπουληθεί ο φυσικός πλούτος της Μάνης, η ΝΕ Λακωνίας τονίζει ότι η κυβέρνηση εξάντλησε όλο τον αυταρχισμό της στην προσπάθειά της να περάσει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων «διά πυρός και σιδήρου». Και επισημαίνει: «Αυτή τη φορά μπήκε στο στόχαστρο ο φυσικός πλούτος και η πολιτιστική κληρονομιά του νομού μας. Η κυβέρνηση βάζει χέρι στα Σπήλαια του Διρού. Παραχωρεί αυτό το μεγαλούργημα της φύσης στο μεγάλο κεφάλαιο, με σκοπό - όπως προφασίζονται οι κυβερνώντες - την "εξυγίανσή του", από την κατάσταση, όπου, μεθοδευμένα, οι ίδιοι το έφεραν, αφήνοντάς το σε πλήρη εγκατάλειψη. Ετσι είναι ευκολότερη η παράδοσή τους στον ιδιώτη, ο οποίος υποτίθεται θα τα εξυγιάνει. Συνένοχοι σ' αυτό το ξεπούλημα είναι και οι τοπικοί παράγοντες της ΝΔ, ο δήμαρχος και οι βουλευτές της, που δέχτηκαν στην Επιτροπή, να διαπραγματευτούν με την κυβέρνηση τους όρους του ξεπουλήματος έναντι κάποιου ποσοστού. Αυτή είναι η διαφορά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ: Ποιος, δηλαδή, θα διαχειριστεί αυτήν, την ίδια αντιλαϊκή πολιτική».

Το ΚΚΕ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία ανάπτυξη των Σπηλαίων από τον ιδιώτη, που μοναδικό του κριτήριο θα έχει το κέρδος του, ούτε φυσικά με το πέρασμά τους στο Δήμο, που είναι «παράθυρο» στην ιδιωτικοποίηση.

Η ΝΕ Λακωνίας σημειώνει ότι ανάπτυξη επ' ωφελεία του λαού της περιοχής, της απασχόλησης και του φυσικού μας περιβάλλοντος θα γίνει μόνον όταν:

- Αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί σε βάρος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

- Ενισχυθεί το ΚΚΕ στην προοπτική μιας λαϊκής εξουσίας, που θα εφαρμόσει λαϊκή οικονομία με περιφερειακή ανάπτυξη, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και την πολιτιστική μας κληρονομιά


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ