Πέμπτη 3 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
Παράσταση διαμαρτυρίας για το κτίριο «Σαρίδη»

Αγωνιστικά είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει το κτίριο «Σαρίδη» η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου, στην προσπάθειά της να διασφαλίσει τον άκρως αναγκαίο για την επιβίωση του πανεπιστημίου ζωτικό χώρο. Για το σκοπό αυτό, η Σύγκλητος του ιδρύματος πραγματοποιεί σήμερα, στις 11 το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, ζητώντας να της παραχωρηθεί το κτίριο και να μην εγκατασταθεί εκεί το υπουργείο Τύπου, όπως θέλουν οι φήμες που έχουν διαρρεύσει το τελευταίο διάστημα.

Το κτίριο «Σαρίδη» βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Πάντειο και μετά το θάνατο του γνωστού επιχειρηματία το Πανεπιστήμιο διαπραγματευόταν την αγορά του. Πρόσφατα όμως, οι πρυτανικές αρχές ενημερώθηκαν ότι το κτίριο αγοράστηκε από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, αποχαρακτηρίστηκε (από «διατηρητέο» που ήταν) και πρόκειται να ανακατασκευαστεί για να φιλοξενήσει το υπουργείο Τύπου.

Η εξέλιξη αυτή «αποστερεί το Πάντειο Πανεπιστήμιο από τη μόνη δυνατότητα ορθολογικής κτιριακής επέκτασής του, απαραίτητης για την αντιμετώπιση της άκρως προβληματικής σημερινής κατάστασης», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Σύγκλητος του ιδρύματος που επισημαίνει ταυτόχρονα την πολλαπλή επιβάρυνση των συνθηκών ζωής στην περιοχή, εφόσον η λειτουργία του υπουργείου συνεπάγεται μετακίνηση στην περιοχή πολύ περισσότερων ατόμων και οχημάτων, καθώς και τους κινδύνους για το πανεπιστημιακό άσυλο, αφού στην περιοχή θα σταθμεύουν συνεχώς αστυνομικές δυνάμεις.

Επιπλέον, τα προβλήματα έλλειψης χώρων στο Πάντειο βοούν εδώ και χρόνια, καθώς την τετραετία 1998 - 2001 οι ενεργοί φοιτητές αυξήθηκαν κατά 47%, το σύνολο των φοιτητών του σήμερα ξεπερνά τους 14.500 και οι αρχές του ιδρύματος έχουν καταγγείλει επανειλημμένα τραγικά φαινόμενα όπως το να στοιβάζονται 200 φοιτητές σε αίθουσες που χωρούν μόλις 70!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ