Πέμπτη 3 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
Συσσώρευση μεγάλων και οξυμένων προβλημάτων

Υπόμνημα της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ναυπάκτου

Εκφράζοντας την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία τους οι γονείς της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ναυπάκτου, για τη συσσώρευση μεγάλων και οξυμένων προβλημάτων στα σχολεία της περιοχής, με υπόμνημα που συντάχθηκε από τα μέλη της Ενωσης, απευθύνονται σε κάθε αρμόδιο και απαιτούν η Παιδεία να αποτελέσει βασικό κοινωνικό αγαθό, χωρίς φραγμούς, για όλους τους μαθητές. Βασικό αίτημα των γονέων και προϋπόθεση για την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών τους και την ισόρροπη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους είναι η καθιέρωση του ενιαίου δημόσιου και δωρεάν 12χρονου υποχρεωτικού σχολείου.

Στο σχετικό υπόμνημα καταγράφονται τα προβλήματα των σχολικών μονάδων της περιοχής, σύμφωνα με τα αιτήματα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, μελών της Ενωσης. Σε γενικές γραμμές, τα αιτήματα αφορούν στην εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου αποκεντρωμένης χωροταξικής κατανομής των σχολικών μονάδων, αθλητικών εγκαταστάσεων και πολιτιστικών κέντρων, όπου οι μαθητές θα μπορούν να έχουν τη δυνατότητα γρήγορης και ασφαλούς πρόσβασης, λαμβάνοντας υπόψη την έντονη οικιστική ανάπτυξη του δήμου και της γύρω περιοχής, ιδιαίτερα μετά τη λειτουργία της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου.

Ταυτόχρονα ζητούν:

  • Τη λήψη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και αυστηρό περιοδικό έλεγχο για την τήρησή τους.
  • Τον έλεγχο αντισεισμικής προστασίας και πυρασφάλειας όλων των σχολικών μονάδων, μεταστέγαση των μονάδων εκείνων που έχουν οικοδομηθεί με επικίνδυνα υλικά.
  • Κατασκευή, διάνοιξη και απελευθέρωση πεζοδρομίων, σήμανση οδών και τοποθέτηση εμφανών προειδοποιητικών πινακίδων όπου διέρχονται μαθητές καθώς και τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στους κεντρικούς οδικούς άξονες. Καθιέρωση Σχολικού Γιατρού και ενημέρωση σε θέματα υγείας.
  • Εξοπλισμό των σχολικών μονάδων με τα αναγκαία έπιπλα, σκεύη, μηχανήματα, υλικά εργαστηρίων, Η/Υ, βιβλία και λοιπά υλικά που είναι απαραίτητα. Εξασφάλιση επαρκών και κατάλληλων χώρων και υλικοτεχνικής υποδομής για την εγκατάσταση αθλητικών και λοιπών εγκαταστάσεων.
  • Αύξηση συνολικά των δαπανών για την Παιδεία, σε ύψος που να καλύπτουν τις σύγχρονες και διευρυμένες ανάγκες της, άμεση αύξηση των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων, καθώς και των δαπανών για επισκευές και συντηρήσεις στο ύψος των πραγματικών αναγκών.
  • Επάνδρωση όλων των κενών θέσεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες των σχολικών μονάδων. Λειτουργία των θεσμοθετημένων οργάνων των γονέων, των δασκάλων και διευκόλυνση για τη λειτουργία των μαθητικών κοινοτήτων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ