Παρασκευή 4 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Θέλουμε περισσότερα

Σε σωστή κατεύθυνση κινούνται οι βασικές κατευθύνσεις του Αναπτυξιακού νόμου, για να έχουν όμως πρακτικό αποτέλεσμα θα πρέπει να συνοδευτούν από συγκεκριμένα φορολογικά μέτρα και επενδυτικά κίνητρα. Αυτό εκτιμά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Δρ. Φουντουκάκος, ο οποίος αξιώνει:

  • Την εξειδίκευση του φορολογικού καθεστώτος, που θα αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις τα προσεχή χρόνια και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών κατά τα πρότυπα της Ιρλανδίας.
  • Τον περιορισμό των ασφαλιστικών εισφορών μέσα από την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.
  • Τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την πάταξη της γραφειοκρατίας και της κρατικής διαφθοράς.
  • Την απελευθέρωση των αγορών ενέργειας, μεταφορών και εργασίας.
  • Την προώθηση, έστω και τώρα, των διαρθρωτικών αλλαγών και τη μείωση των δαπανών
Ο ΣΕΒ

Την αποσύνδεση των αναπτυξιακών κινήτρων με το νόμο με την άμεση σύνδεση με τις θέσεις εργασίας απαίτησε χτες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανικών (ΣΕΒ) Οδ. Κυριακόπουλος. Σχολιάζοντας το νέο αναπτυξιακό νόμο, ο πρόεδρος του ΣΕΒ σημείωσε ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση «αλλά, βεβαίως, χρειάζονται σημαντικές βελτιώσεις σε ορισμένους τομείς», ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα πείσει το υπουργείο, ώστε να γίνει η αποσύνδεση αναπτυξιακών κινήτρων και θέσεων εργασίας! Θετικές, επίσης, χαρακτήρισε τις προβλέψεις για την επαναφορά των αφορολόγητων αποθεματικών, αλλά και το φορολογικό καθεστώς για τους επενδυτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ