Παρασκευή 4 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Τζαζ διαδρομές στο Λυκαβηττό

«Jazz Jamaica All Stars»
«Jazz Jamaica All Stars»
Μαγευτικές τζαζ συναντήσεις, αύριο και μεθαύριο, στο Λυκαβηττό, όπου οι φίλοι της τζαζ μπορούν ν' απολαύσουν διάφορα μονοπάτια των τζαζ ακουσμάτων. Αύριο (9.30μ.μ.), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών (σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο), θα πραγματοποιηθεί μια βραδιά με δύο συναυλίες, από τον αξιόλογο σαξοφωνίστα και συνθέτη Δημήτρη Βασιλάκη και τους καταξιωμένους στο χώρο «Jazz Jamaica All Stars».

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα εμφανιστεί ο Δημήτρης Βασιλάκης, με τον ντράμερ Τζεφ Τέιν Γουάτς και τον κοντραμπασίστα Εσιέτ Οκόν Εσιέτ (δύο σημαντικές παρουσίες στη νεοϋορκέζικη τζαζ σκηνή). Θα παρουσιάσει έργα του, που χαρακτηρίζονται από μια συνεχή αναζήτηση, μέσω της οποίας ο συνθέτης - σαξοφωνίστας εξερευνά τις πτυχές της τζαζ προσδίδοντας ένα δικό του, ιδιαίτερο ύφος, όπου ο λυρισμός εναλλάσσεται με την εκφραστική δύναμη. Αξίζει να θυμηθούμε τα προσωπικά του άλμπουμ «Secret Path» και «Labyrinth», που συγκαταλέγονται στις σημαντικές τζαζ δημιουργίες. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς στη σκηνή θ' ανεβούν οι «Jazz Jamaica All Stars», με την υπόσχεση να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με εκρηκτικές εναλλαγές ρυθμών και ήχων της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής. Το 20μελές συγκρότημα, με τον δημιουργό του, βετεράνο μπασίστα Γκάρι Κρόσμπι, συνδυάζοντας με εφευρετικότητα την παράδοση της «μπιγκ μπαντ» με το μουσικό πλούτο και τη μουσικο-χορευτική πολυχρωμία της Καραϊβικής, εγγυάται μια μοναδική συναυλία.

  • Δ. Βασιλάκης
    Δ. Βασιλάκης
    Την Κυριακή (9.30μ.μ.), στο Λυκαβηττό θα δώσει συναυλία ο Τσικ Κορία, ένας σημαντικότατος εκπρόσωπος της τζαζ, που με το συγκρότημά του «Ελέκτρικ Μπαντ», αναμένεται να προσφέρει αξέχαστες στιγμές. Η συναυλία στην Αθήνα αποτελεί έναν από τους σταθμούς της παγκόσμιας περιοδείας τους, που διοργανώθηκε λόγω της επανασύνδεσης του ιστορικού συγκροτήματος, δέκα χρόνια μετά τη διάλυσή του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ