Παρασκευή 4 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατέθεσαν υπέρ της αθωότητας του Γ. Σερίφη

Υπέρ του Γ. Σερίφη κατέθεσαν χτες στη δίκη για τη «17 Ν», ο καθηγητής του Παντείου, Γ. Ρούσης, ο Δ. Στρατούλης μέλος της Γραμματείας του ΣΥΝ, ο ηθοποιός Ρ. Αξελός, ο δημοσιογράφος Χρ. Χαλαζιάς και οι 11 συνάδελφοί του από τα ΗΛΠΑΠ, Χρ. Κρίθιμος, Παύλος Γαλάζιος, Παναγιώτης Τριανταφύλλου, Ιωάννης Παπαβασιλείου, Κωνσταντίνος Ζαρανίκας, Νικόλαος Γαργάλας, Ελευθέριος Αντωνάκος, Τιμολέων Θεοχάρης, Γεώργιος Χρονίου, Σπ. Ζυγούνας και Γρηγόρης Μιμούσης.

Στην κατάθεσή του, ο Γ. Ρούσης τόνισε ότι η δίκη είναι κατεξοχήν πολιτική, διότι, όπως είπε, «εάν ήταν μια υπόθεση κοινού Ποινικού Δικαίου δε θα βρισκόταν εδώ ο Σερίφης». Πρόσθεσε δε ότι σκοπός της κατάθεσής του ήταν να βοηθήσει από τη σκοπιά της πολιτικής επιστήμης και της πολιτικής φιλοσοφίας να κατανοηθεί το φαινόμενο της ατομικής τρομοκρατίας και οι βαθύτερες αιτίες γέννησης των σχετικών με αυτό οργανώσεων. Ταυτόχρονα, στηριζόμενος και στο ιστορικό προηγούμενο που υπάρχει, εξέφρασε τη δυσπιστία του για τη λειτουργία και δράση των διωκτικών μηχανισμών του κράτους, τονίζοντας ότι και σ' αυτήν την υπόθεση έχουν στηθεί σκευωρίες εναντίον κατηγορουμένων, ένας εκ των οποίων είναι ο Γ. Σερίφης.

Ειδικά για τον κατηγορούμενο, ο Γ. Ρούσης είπε ότι είναι αδύνατο να φανταστεί «πώς ένας άνθρωπος επί 27 χρόνια είναι σε μια τέτοια οργάνωση και δεν έχει βρεθεί ένα αποτύπωμα, ένα εργαστηριακό εύρημα σε γιάφκα». Ο μάρτυρας αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της βίας, τονίζοντας ότι προέρχεται πρωτίστως από την άρχουσα τάξη και τα όργανά της. Χαρακτήρισε τη Δικαιοσύνη «τμήμα της πολιτικής εξουσίας της κυρίαρχης εξουσίας», η οποία συνεπώς «δεν μπορεί να είναι σε καμιά περίπτωση ούτε ουδέτερη, ούτε ανεξάρτητη», προκαλώντας έτσι την αντίδραση της έδρας. Τέλος, ο Γ. Ρούσης εξέφρασε την αντίθεσή του με τη «17 Ν».

Οι υπόλοιποι μάρτυρες εξήραν τη συνδικαλιστική δράση του Γ. Σερίφη, τονίζοντας ότι πίστευε στο μαζικό κίνημα κι όχι στην ατομική βία. Ο Δ. Στρατούλης σημείωσε ότι η δράση του κατηγορούμενου ήταν στο φως της ημέρας, η ενασχόλησή του με το συνδικαλιστικό κίνημα ενεργή και διαρκής και συνεπώς θα ήταν αδύνατο να κοροϊδεύει τους πάντες και επί 27 χρόνια να δρα στους κόλπους της «17 Ν».

Στο τέλος της χθεσινής διαδικασίας κατέθεσε υπέρ του Αλ. Γιωτόπουλου η συνταξιούχος δικηγόρος Ελένη Χαμπίμπη. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητά της για την αθωότητά του, στηριζόμενη στα όσα γνωρίζει γι' αυτόν και στο γεγονός ότι το κατηγορητήριο δεν είναι ισχυρό σε βάρος του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ