Παρασκευή 4 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στάση εργασίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην πύλη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, πραγματοποίησαν χτες οι πολιτικοί του υπάλληλοι. Αίτημά τους είναι να αμείβονται για εργασία πέραν του πενθήμερου και να εξισωθούν, έτσι, με το αστυνομικό προσωπικό. Η στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε από τις 11.30 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Οπως δήλωσε στο «Ρ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικού Προσωπικού ΥΔΤ, Π. Παπαπετρόπουλος, «πριν έξι μήνες η ομοσπονδία μας είχε υπογράψει με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Εσωτερικών Τ. Μπένο συλλογική συμφωνία, που ικανοποιούσε μια σειρά αιτημάτων μας. Ανάμεσά τους και το αίτημα να πληρωνόμαστε όταν εργαζόμαστε τα Σαββατοκύριακα. Ομως, αρνείται να υπογράψει ο υπουργός Οικονομικών».

Με ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Πολιτικού Προσωπικού υπογραμμίζει: «Θεωρούμε απαράδεκτο η ίδια η κυβέρνηση, η οποία υπέγραψε τη συλλογική συμφωνία, να αρνείται να την εφαρμόσει». Σύμφωνα με το ισχύον ΠΔ για το χρόνο εργασίας των πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου, προβλέπεται χορήγηση ημερήσιας ανάπαυσης την επομένη εβδομάδα, για όσους εργαστούν Σάββατο και Κυριακή και όχι ξεχωριστή αμοιβή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ